Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνής Ημέρα Αρχείων 2023: Έκθεση αρχειακών τεκμηρίων, αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη

Γενικά Αρχεία του Κράτους
06 Ιουνίου 2023 / 15:48

Τα Αρχεία Κέρκυρας την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 10.00-20.00, για να υποδεχθούν το κοινό και να το ξεναγήσουν στην Έκθεση

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ.Α.Κ.). Η 9η Ιουνίου θεσμοθετήθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αρχείων και καθιερώθηκε το Νοέμβριο του 2007 από το Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων, ως ημέρα εορτασμού όχι μόνο για τη διεθνή αρχειακή κοινότητα, αλλά για όλους τους πολίτες, εφόσον τα αρχεία συνιστούν τη μνήμη κάθε τόπου, συλλογικότητας και κοινωνίας.
Τα Αρχεία αποτελούν δημόσιο αγαθό και συνεισφέρουν στη γνώση, στη δημοκρατία και στα ατομικά δικαιώματα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τα Αρχεία Κέρκυρας συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων την Παρασκευή 9 Ιουνίου και οργανώνουν έκθεση αρχειακών τεκμηρίων στο χώρο τους, αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη. Το αρχειακό υλικό, που παρουσιάζεται, δίνει έμφαση στις ρίζες και τις οικογενειακές καταβολές, το φιλικό και κοινωνικό δίκτυο, το βίο και το έργο, την πρόσληψη και την υστεροφημία του μεγάλου Κερκυραίου δημιουργού.

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά προς την έκθεση «Άφθαρτος Λόγος: Κωνσταντίνος Μ. Θεοτόκης και η διαχρονική παγκοσμιότητα ενός χώρου».

Τα Αρχεία Κέρκυρας την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 10.00-20.00, για να υποδεχθούν το κοινό και να το ξεναγήσουν στην Έκθεση και στους φιλόξενους χώρους τους.
 
Διάρκεια Έκθεσης: Ιούνιος-Δεκέμβριος 2023.
Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 09.00-13.00 (εκτός αργιών).
 
Διεύθυνση ΓΑΚ-Αρχεία Κέρκυρας, Παλαιό Φρούριο.
Πληροφορίες: 2661038193/ [email protected]
Είσοδος ελεύθερη.