Συναυλία από την «Παλαιά» Φιλαρμονική για την έναρξη του Κερκυραϊκό Πάσχα

Συναυλία από την «Παλαιά» Φιλαρμονική για την έναρξη του Κερκυραϊκό Πάσχα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON"

02
Απριλίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο του Λαζάρου (08/04) η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας πραγματοποιεί την καθιερωμένη συναυλία της, με την οποία σηματοδοτεί την έναρξη της κερκυραϊκής πασχαλινής περιόδου. Σε αυτήν πρόκειται να ακουστούν έργα των Schubert, Brahms, Bernstein, Sibelius, Thomas, Bizet, Mascagni, Rozsa και De Haan. Κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι το ότι τα ακροάματά της σχεδόν στο σύνολό τους ακούγονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ισορροπώντας όπως πάντα μεταξύ των κλασικών και των πιο σύγχρονων ακουσμάτων τα οποία κάνουν άμεσες ή έμμεσες νύξεις για την πασχαλινή περίοδο.

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON”, αποτελούμενο από τους: Γιάννη Καραμπέτσο (τρομπέτα), Παναγιώτη Μπαλαμό (τρομπέτα), Κώστα Σίσκο (κόρνο), Κώστα Αυγερινό (τρομπόνι), και Γιώργο Ραράκο (τούμπα). Τα δύο μουσικά σύνολα θα ερμηνεύσουν για πρώτη φoρά στην Κέρκυρα την απαιτητική “Σουίτα”από την περίφημη “Λειτουργία” που συνέθεσε ο L. Bernstein το 1971.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Ώρα έναρξης: 20:30

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ