Διαδικτυακή εκδήλωση του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου

Διαδικτυακή εκδήλωση του Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου

«ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: η συμβολή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης»

30
Μαρτίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαδικτυακή ομιλία θα πραγματοποιηθεί από το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ομιλήτριες την Νατάσα Καστρίτη, Ιστορικό Τέχνης, Γενική Επιμελήτρια Συλλογών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και την Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Ιστορικό, Επιμελήτρια Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Το επετειακό πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) με τίτλο «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21» σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με το βλέμμα στραμμένο προς την κοινωνία.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα μέσω του οποίου το ΕΙΜ επιχείρησε, βασιζόμενο στα πορίσματα της σύγχρονης ιστορικής έρευνας για την Επανάσταση του 1821, να επανα-συστήσει στο κοινό τα πολύτιμα κειμήλια που διαθέτει, προσεγγίζοντας μέσα από ένα νέο πρίσμα τις αιτίες, τα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις συνθήκες και τα αποτελέσματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 στις 18:00 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://ionio-gr.zoom.us/j/93377045706
Meeting ID: 933 7704 5706

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) ή τηλεφωνικά (26610.87439).
Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook https://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum
Instagram https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ