Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης «Κεραμέως» (video - pics)

ΑΠΕΡΓΙΑ
15 Φεβρουαρίου 2023 / 10:14

Στο 71,5 % το ποσοστό συμμετοχής των δασκάλων της Κέρκυρας. Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις 11 το πρωί στα Γενικά Λύκεια και πορεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστά ή σε μερική λειτουργία είναι σήμερα τα σχολεία και στην Κέρκυρα  λόγω της 24ωρης απεργίας δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών που τίθενται κατά της αξιολόγησης "Κεραμέως".

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στα Γενικά Λύκεια και από εκεί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.









Σε αρκετά πάντως σχολεία του νησιού η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) είναι αυξημένη.

Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Κέρκυρας το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ανέρχεται στο 71,5%, καθώς από τους 1004 υπηρετούντες, οι 718 έλαβαν μέρος. Πάντως ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης κάνει λόγο για συμμετοχή άνω του 80% των δασκάλων, καθώς κάποια σχολεία δεν προσμετρήθηκαν.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απεργία έκανε το 31,84% των καθηγητών της Κέρκυρας. Σε σύνολο δηλαδή 782 εκπαιδευτικών, οι 249 συμμετείχαν.

Τα ποσοστά και στα άλλα νησιά

Στα υπόλοιπα νησιά, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων τα ποσοστά συμμετοχής διαμορφώθηκαν ως εξής: Στην Λευκάδα απεργία έκανε το 56,36% των δασκάλων και το 43,35% των καθηγητών, στην  Κεφαλονιά συμμετείχε το 51,09% στην ΠΕ και το 34,34% στην ΔΕ και στη Ζάκυνθο το ποσοστό ανήλθε στο 46,92% και στο 38% αντίστοιχα.
 
Υποστηρίχθηκε

Χαιρετισμό στην σημερινή συγκέντρωση απηύθυναν οι Πρόεδροι του ΣΕΠΕ Αντ. Κουρσάρης και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχ. Καπετάνιος, όπως και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του νομού Λεωνίδας Τράντος.Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους η υποψήφια βουλευτής ΚΚΕ Κέρκυρας και επικεφαλής της ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων Αλ. Μπαλού, ο Πρόεδρος του Ν. Τ της ΑΔΕΔΥ Β. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης, ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ Γ. Μπορμπότης, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης όπως και ο επικεφαλής της παράταξης «Εκκίνηση» Κ. Γρηγοριάδης. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ