Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας: Στα «χατίρια» των μεγάλων εμπορικών ομίλων επιμένει η κυβέρνηση

Εμπορικός Σύλλογος
25 Nov 2022 / 13:01

Ο Εμπορικός Σύλλογος παραμένει πιστός στην πάγια θέση του και προτείνει στα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με νέα του απόφαση, ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, καταγγέλλει την πολιτικής της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο κάνει τα χατίρια των μεγάλων εμπορικών ομίλων, αδιαφορώντας για τις μικρές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε:

Μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 και 13 Νοεμβρίου 2022 και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά, άρα καμία Κυριακή για τον μήνα Νοέμβριο δεν έχουν δικαίωμα να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, η εμμονή των μεγάλων εμπορικών ομίλων και με αφορμή την black Friday σήμερα 25/11/22 η πολιτεία και οι λανθασμένοι υπολογισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς» να κάνουν το χατίρι των μεγάλων και δυνατών για ακόμη μία φορά να αυξήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας πλήρως για εμάς τους μικρούς και τους εργαζόμενους μας .

- Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν παιχνίδια του Υπουργείου να παίζει αθέμιτα στις πλάτες χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων οι οποίοι σηκώνουν το βάρος της Ελληνικής οικονομίας.

- Υπενθυμίζουμε πολλάκις ότι το δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία πρέπει να το έχουμε όλοι.

- Γνωστοποιούμε πως χρόνος υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας μετά από νέα του απόφαση και παραμένοντας πιστός στην πάγια θέση του προτείνει στα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.