Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός συνέχειας ο Ι. Κεφαλληνός, χωρίς να χάσει αγώνα

ΠΥΓΜΑΧΙΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
21 Nov 2022 / 15:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αθλητισμός έχει και τις άσχημες ή άτυχες πλευρές του και ο Κερκυραίος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός τις βίωσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αθλητισμός έχει και τις άσχημες ή άτυχες πλευρές του και ο Κερκυραίος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός τις βίωσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Στον πρώτο του αγώνα, αν και ήταν μπροστά μετά από καταπληκτική εμφάνιση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από παρέμβαση του γιατρού αγώνα, λόγω κτυπήματος στο μάτι, παρ΄ όλο που ήθελε να τελειώσει τον αγώνα.  

Ανήμερο θηρίο ο κερκυραίος αθλητής, προδόθηκε από μια ατυχία, αλλά μόλις τώρα ξεκινάει τις μεγάλες «πτήσεις» αφού είναι μόλις 19 χρόνων. Ο προπονητής του Χρήστος Μοσχάτ και ο σύλλογος του ΠΑΟ Κέρκυρας με ανάρτησή τους, περιγράφουν το όσα έγιναν στην Ισπανία στον άτυχο αγώνα του Ισίδωρου.

 

Η ανάρτηση

Εκπληκτικός εξαιρετικός ανεπανάληπτος ο Ισίδωρος Κεφαλληνός όπου στον αγώνα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εξαφάνισε τον Αρμένιο πρωταθλητή Hovakimyan Avetik με τεράστια υπέροχη και έναν εκπληκτικό γύρο με άρτια τεχνική κατάρτιση, κατάφερε να προηγηθεί και να δείξει από την αρχή της προθέσεις του στον αγώνα.

Αυτό όμως που δεν τον άφησε να γευτεί την μεγάλη του αυτή εμφάνιση στο παγκόσμιο της Ισπανίας ήταν ένας αναπάντεχος τραυματισμός στο αριστερό του μάτι. Αν και προσπάθησε 2 φορές να συνεχίσει τιμώντας το εθνόσημο που φορούσε μέχρι τέλους και ας ήταν τραυματισμένος από τον πρώτο γύρο.

Όμως ο γιατρός της διοργάνωσης έκρινε ότι πρέπει να σταματήσει ο αθλητής μας τον αγώνα για να προστατευθεί για περαιτέρω ζημιά στο μάτι του και για την ασφάλεια του. Ήμαστε υπερήφανοι για την εξαιρετική του αυτή εμφάνιση που για πρώτη φορά στην ιστορία της Κέρκυρας έλαβε χώρα αθλητής σε Παγκόσμιο  επίπεδο πυγμαχίας και του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ήμαστε υπερήφανοι για σένα Ισίδωρε.

Σίγουρα οι βάσεις μπήκαν και το μέλλον σου ανήκει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια