Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων στην πορεία του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο
16 Nov 2022 / 12:45

«Στις 9 Νοέμβρη οι φοιτητές δώσαμε μια πρώτη απάντηση στο δρόμο και τώρα συνεχίζουμε!»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΞΓΜΔ, ΤΑΒΜ, ΤΠ, ΤΙ, τιμάμε αγωνιστικά μαζί με τον εργαζόμενο λαό την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μετά από συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια όλων όσων κρύβονται πίσω από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και καλούν σε σημείο που "και καλά" έχουν αποφασίσει οι φοιτητές για προσυγκέντρωση. Κανένας Φοιτητικός Σύλλογος δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση! Καλούμε όλοι μαζί οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο Εργατικό Κέντρο για να ενωθούμε εκεί με όλα τα σωματεία, φορείς και τον κερκυραϊκό λαό και όλοι μαζί να τιμήσουμε τον αγώνα του λαού τότε για ελευθερία.
 
«Στις 9 Νοέμβρη οι φοιτητές δώσαμε μια πρώτη απάντηση στο δρόμο και τώρα συνεχίζουμε!
 
Χιλιάδες φοιτητές στο πλευρό των εργαζόμενων, μαζί με τους μαθητές και συνολικά το λαό πλημμύρισαν τους δρόμους στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 9 Νοέμβρη, το μήνυμα που βροντοφώναξαν οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ήτανε ξεκάθαρο! Δεν προσαρμοζόμαστε στα πτυχία-καπαμά, στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, στην ακρίβεια, στις αίθουσες… ιγκλού αλλά απαιτούμε, σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα! Η πολύ πετυχημένη απεργία στην Ελλάδα έπιασε το νήμα από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σε όλη την Ευρώπη όπου χιλιάδες λαού και νεολαίας βγαίνει στο δρόμο λέγοντας: ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα ματώσουμε εμείς για τα κέρδη των λίγων, δεν θα πληρώσουμε το «μάρμαρο» της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ!
 
Ήταν ένα πρώτο βήμα! Τώρα, πιο αποφασιστικά μπαίνουμε μπροστά για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη! Δεν έχουμε στάση αναμονής, ούτε επενδύουμε το μέλλον μας σε δήθεν σωτήρες, δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους.
 
Η ιστορία δείχνει τη δύναμη του λαού!
 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 μας διδάσκει…
 
… ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! 
 
… η υπεράσπιση της ζωής, των σπουδών μας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Σήμερα ο αγώνας μας για σύγχρονες σπουδές πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα τον εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα!
 
…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ παραμένει επίκαιρο στον αγώνα ενάντια στην  εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό.
 
Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!
 
Προετοιμάζουμε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία από το Εργατικό Κέντρο στις 6 το απόγευμα στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον πόλεμο που διεξάγουν η Ρωσία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας με απρόβλεπτες διαστάσεις για όλους τους λαούς. Δεν ανεχόμαστε να δίνουν 6,5 δις στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, την ώρα που στις σχολές μας λείπουν υποδομές και καθηγητές. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε, να κλείσουμε τα μάτια στις εικόνες που έρχονται καθημερινά με νεκρούς, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Εναντιωνόμαστε στον ανταγωνισμό και τα παζάρια του ελληνικού και του τούρκικου κεφαλαίου με την επίβλεψη του ΝΑΤΟ που υποθηκεύει την ειρήνη, τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
 
Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή του πλούτου του λαού , για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ομίλων της ενέργειας, των τραπεζιτών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει το λαό, τσακίζει δικαιώματα. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε με ενεργειακή φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, τους ανταγωνισμούς και πολεμικούς εξοπλισμούς, ούτε να ματώσουμε για τα κέρδη των λίγων! Η ελπίδα  βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών ενάντια στην πολιτική που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.