Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβούλευση ζητούν οι Μόνιμοι Κάτοικοι για το πάρκινγκ της Πλατείας

Διαβούλευση
23 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:27

«Προσχηματικός διάλογος και αιφνιδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί από τους κατοίκους της παλαιάς πόλης»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τουλάχιστον το 50% των θέσεων και χωρίς αντίτιμο, ζητούν οι Μόνιμοι Κάτοικοι Παλιάς Πόλης, ώστε να ελευθερωθούν χώροι από τα καντούνια.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να κάνει διαβούλευση πριν την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονοχρέωσης στον χώρο στάθμευσης της Κάτω Πλατείας. Τονίζουν δε, ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένως να συναντηθούν με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελιό και τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου για το θέμα, συναντήσεις που ακόμα εκκρεμούν.

Επισημαίνουν ωστόσο ότι προσχηματικός διάλογος και αιφνιδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί από τους κατοίκους της παλαιάς πόλης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, σχετικά με επικείμενη λειτουργία χρονοχρέωσης στο χώρο στάθμευσης της κάτω πλατείας, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης.

Δεν μπορεί να υπάρξει χρονοχέωση πριν υπάρξει διαβούλευση για το ύψος του τιμήματος και πριν να χωροθετηθούν και να δοθούν θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Συγκεκριμένα για το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, τουλάχιστον το 50% των θέσεων πρέπει να αποδοθούν σε μόνιμους κατοίκους ώστε να ελευθερωθούν χώροι απο τα καντούνια. Επιμένουμε δε ότι για αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να υπάρχει αντίτιμο.

Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή πριν την έναρξη της αναγκαίας διαβούλευσης για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παντελιό η οποία εκκρεμεί, όπως εκκρεμεί ακόμη και η από τον Ιούνιο αιτηθείσα συνάντηση μας με την κ. Δήμαρχο για το ίδιο θέμα.

Προσχηματικός διάλογος και αιφνιδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί από τους κατοίκους της παλαιάς πόλης.

Τέλος μας προβληματίζει το γεγονός, ότι δεν θα υλοποιηθεί το πάρκινγκ στο Λυρικό, ενώ έχουν μειωθεί οι θέσεις στάθμευσης απο την κατάργηση του χώρου στάθμευσης στην Λαϊκή Αγορά αλλά και άμεσα πρόκειται να χαθούν θέσεις στάθμευσης στην Σπηλιά λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.