Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας: Μια ξενάγηση στα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών (video)

Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
05 Ιουλίου 2022 / 08:41

Σημαντική η ανταπόκριση του φιλότεχνου κερκυραϊκού κοινού στα εγκαίνια της έκθεσης των ενήλικων μαθητών της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρασκευή 01/07, πιστή στο ραντεβού της, η Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας παρουσίασε για μια ακόμα φορά το έργο μιας νέας φουρνιάς επίδοξων ζωγράφων και χαρακτών.

Την Παρασκευή το απόγευμα, η εναρκτήρια εκδήλωση της έκθεσης έλαβε χώρο στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, (παλιό Art Cafe), όπου είχαμε την χαρά να μιλήσουμε, με τον Δημήτρη Μηλιώτη, διακεκριμένο εικαστικό και δάσκαλο της σχολής, που μας ξενάγησε στις διαφορετικές καλλιτεχνικές ενότητες της έκθεσης.




 
Όπως πληροφορούμαστε, τα έργα της έκθεσης, αντιπροσωπεύουν τις τεχνικές και τεχνοτροπίες που διδάσκονται κατά την διάρκεια του χρόνου στην σχολή. Το ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο, η βάση των πάντων όπως μας λέει ο κ. Μηλιώτης, εναλλάσσεται με την ακουαρέλα, τις ελαιογραφίες και την χαρακτική, προσφέροντας στους μαθητές της σχολής μια στιβαρή καλλιτεχνική παιδιά, με βάσεις που πατούν στην παράδοση των μεγάλων ζωγράφων και χαρακτών του τόπου μας.
 



Η Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του πολιτισμού στο νησί μας.

Με έτος ίδρυσης το 1881, έχει να περηφανεύεται για τους επιφανείς εικαστικούς που κατά καιρούς έχουν περάσει από τα θρανία της και παρά τις αντιξοότητες της εποχής της πανδημίας, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κερκυραϊκή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια για όσους-όσες ενδιαφέρονται για τις τέχνες.

Η σχολή διαθέτει τμήματα ελεύθερου σχεδίου, κερκυραϊκής υδατογραφίας και χαρακτικής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ