Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: Καταδικάζουμε τις ακραίες συμπεριφορές

ΠΕΣΔΑ
27 Nov 2016 / 21:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειλικρινή συγγνώμη ζητά με δελτίο τύπου ο Σύλλογος Τεμπλονίου μετά τα έκτροπα που συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο.

«Συνεδρίασε χθες 26-11-2016 , το Περιφερειακό Συμβούλιο με κορυφαίο θέμα συζήτησης την γνωμοδότηση επί της Σ.Μ.Π Ε, για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση και συζήτηση 5 και πλέον ωρών,  οπού εκπρόσωποι του  Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να μηδενίσει τις ελπίδες των πολιτών του Τεμπλονίου για την απομάκρυνση οποιασδήποτε μορφής διαχείρισης απορριμμάτων από την περιοχή μας.

Καταδικάζουν τις ακραίες συμπεριφορές

Βλέποντας και τις τελευταίες ελπίδες μας να εξανεμίζονται, αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, νοιώθοντας ότι εμπαίζονται για άλλη μια φορά από την τοπική αυτοδιοίκηση, διαμαρτυρόμενοι εντόνως, προσπάθησαν να αποτρέψουν την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της διαμαρτυρίας μας αυτής σε ενέργειες μη δημοκρατικές τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.
Το ΔΣ του Συλλόγου Τεμπλονίου, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεσμούς και τους εκπροσώπους τους, τους οποίους σεβόμαστε, ζητά συγγνώμη τόσο από την έδρα του Π.Σ., Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και από το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων, παρευρισκομένων και μη.
Ο εμπαιγμός των τελευταίων χρόνων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφέρει πολύ μεγάλη ένταση, πίεση και αγανάκτηση στους κατοίκους του Τεμπλονίου, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί ακραίες συμπεριφορές έκφρασης από μέρους τους.

Να πέσουν οι τόνοι

Απευθυνόμενοι  στα Μέλη μας αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να πέσουν οι τόνοι γιατί δεν είναι δίκαιο για τον Σύλλογο Τεμπλονίου που δίνει έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, πέραν από κάθε σκοπιμότητα και παρεμβολή, τόσα χρόνια τώρα, για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κέρκυρας, να αμαυρώνεται η εικόνα του από ορισμένες ακραίες συμπεριφορές για τις οποίες δεν ευθύνεται.

Το πρόβλημα παραμένει

Το πρόβλημα της χωματερής Τεμπλονίου παραμένει, διαιωνίζεται και βασανίζει την Κέρκυρα και τους πολίτες της, ιδιαίτερα μετά και την χθεσινή ψηφοφορία, και θα ήταν άστοχο να έλθει σε δεύτερη μοίρα εξ αιτίας κάποιων στιγμών έντασης.
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, πέραν από κάθε κομματική η ιδεολογική παρεμβολή, από όπου κι αν προέρχεται, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, θα συνεχίσει με κάθε θεμιτό και πρόσφορο μέσον να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταγγέλλοντας σε κάθε ευκαιρία την εγκληματική αδιαφορία, αμέλεια, παράληψη η λάθος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η Κέρκυρα στο θέμα των απορριμμάτων».