Παρεμβάσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σε ζημιές από την κακοκαιρία

Παρεμβάσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σε ζημιές από την κακοκαιρία

Παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την αποκατάσταση ζημιών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα το Σαββατοκύριακο 27/28 Νοεμβρίου 2021.

30
Νοεμβρίου / 2021

Με άμεσες παρεμβάσεις αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Δήμο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο το νησί της Κέρκυρας. 
Συνεργάστηκαν οι Διευθύνσεις:

1) Καθαριότητας-Μηχανολογικού εξοπλισμού-Πολιτικής Προστασίας και πρασίνου ,

2) Έργων-Ανάπτυξης-Επενδύσεων & Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και

3) Καθημερινότητας ,υπο την εποπτεία των αρμόδιων Αντιδημάρχων – Θεοφάνη Σκέμπρη-Χαρίτωνα Κουτσούρη και Νικόλαου Μουζακίτη 

Οι παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων:

-Στη διάνοιξη δρόμων με την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων στην περιοχή Σινιών και δη: στον κεντρικό δρόμο Σινιών, στην Ξυλουργία Σινιών (κεντρικός δρόμος), Σάντα, Βίγλα, Αυλάκι, Πόρτα, στους Βελονάδες κα.

-Στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων και στο Λαύκι, στο γήπεδο Θιναλιακού κα.

-Στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και γενικότερα προβλήματα.

Σημειωτέον ότι  αποκαταστάθηκαν από το συνεργείο καθημερινότητας προβλήματα που προκλήθηκαν σε καλώδια ηλεκτροφωτισμού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (Ξυλουργία Σινιών κ.α).

Σε σχετικό δελτίου Τύπου ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει:

Αποτέλεσμα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας ήταν ο μετριασμός των καιρικών επιπτώσεων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί τους δημότες, πρωτίστως για την ασφάλειά τους, να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επείγοντες ιατρικούς ή άλλους λόγους, μπορείτε να καλείτε στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στα τηλέφωνα: 2663360155 και  69744555184 Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Θεοφάνης Σκέμπρης , 6974466941 προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Γεώργιος Μαυρόπουλος .