Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΝΑΣΑ στην Πράσινη Γωνιά των Λιαπάδων

ΑΝΑΣΑ
25 Nov 2021 / 15:59

Η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή στα «αζήτητα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ από τον π. περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μιχαλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Τ. Γαβαλά επισκέφθηκε τον χώρο που βρίσκεται και λειτουργεί η Πράσινη Γωνιά των Λιαπάδων, συνοδευόμενο από τον Θ. Βώρο, μέλος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών waste.gr




Η Πράσινη Γωνιά των Λιαπάδων δημιουργήθηκε και λειτουργεί αποκλειστικά με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής και αποτελεί απτό και εξαιρετικό δείγμα μη κερδοσκοπικής κοινωφελούς δράσης για την αντιμετώπιση ενός καίριου προβλήματος της καθημερινότητας όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Το κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Πράσινης Γωνιάς οι Lan Smith, Lessly Cummings, Κώστας Παγιάτης και Χριστίνα Ρεπούλιου, στυλοβάτες της προσπάθειας αυτής.
Την πράσινη Γωνιά χρησιμοποιούν για ανακύκλωση και επανάχρηση εκατοντάδες συμπολίτες από τους Λιαπάδες και την γύρω περιοχή.

Ο π. περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος συνεχάρη τους συντελεστές της Πράσινης Γωνιάς για την επιτυχημένη δράση τους και εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι τόσο η προσπάθεια αυτή όσο και ανάλογες σε άλλες περιοχές δεν υποστηρίζονται από την δημοτική αρχή.

Η ΑΝΑΣΑ επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι χρηματοδοτήσεις 4 και πλέον εκατομ.
ευρώ που η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ έχει αποδώσει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας για ανακύκλωση και πράσινα σημεία παραμένουν μέχρι και σήμερα αναξιοποίητες και καλεί τις δημοτικές αρχές και τον διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά