Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Fire dragon: High tech εκπαίδευση πυροσβεστών στην Κέρκυρα (videos - pics)

Πυροσβεστική
03 Nov 2021 / 12:51
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προσομοιωτή τελευταίας τεχνολογίας,

εκπαιδεύεται αυτήν την εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα Νομού Κέρκυρας, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε κλειστούς χώρους. 



Η εκπαιδευτική ομάδα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στην Κέρκυρα και καταρτίζει 120 πυροσβέστες με τη βοήθεια του αυτοκινούμενου προσομοιωτή Fire dragon, που «μιμείται» τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε τέτοιου είδους περιστατικά, δηλαδή θερμότητα μέχρι και 500 βαθμών Κελσίου και εγκλωβισμένα άτομα.  











Η εκπαίδευση αυτή θεωρείται πολύ κρίσιμη, καθώς οι πυρκαγιές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλή επικινδυνότητα για την ανθρώπινη ζωή. 
Ο προσομοιωτής δίνει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να καταρτιστούν θεωρητικά αλλά και πρακτικά, όχι μόνον στην κατάσβεση αλλά και στη διάσωση ανθρώπων.   



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.