Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα παρέμβαση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη Fraport

Fraport
04 Nov 2016 / 15:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Θ. Γαλιατσάτος στη χθεσινή του συνέντευξη αναφέρθηκε στη «διαρροή» που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

η σειρά προσφυγών που είχαν κατατεθεί κατά της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport/Slentel. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης της παραχώρησης των αεροδρομίων που είχαν καταθέσει ξεχωριστά αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς. Δεν γνωρίζει το σκεπτικό, καθόσον δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί και γιαυτό επιφυλάχθηκε να το σχολιάσει.
 
Ψάχνει άλλο μονοπάτι
 
Εντούτοις, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η ΠΙΝ πρόκειται να κάνει μια νέα θεσμική παρέμβαση: «Εμείς ζητάμε την ανάληψη για την τελική ευθύνη για τα αεροδρόμια μας. Θέλουμε ως ΠΙΝ να είμαστε εμείς εκείνοι που θα αποφασίζουν και θα το διεκδικήσουμε. Η ΠΙΝ θα ζητήσει άμεσα να είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην εκτέλεση της σύμβασης με την Fraport ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί βάσιμα τα τοπικά συμφέροντα και των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης των Ιονίων». 
Μετέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι μέσα στα σχέδια της ανάπτυξης των αεροδρομίων, βρίσκεται και η κατασκευή εμπορικών κέντρων. Έτσι δεν παραχωρούνται μόνο τα έσοδα από τον τουρισμό, αλλά και από άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, σχολίασε ο Θ. Γαλιατσάτος.