Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για το καραβάκι στο Βίδο

Βίδο
10 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:05
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του δημοτικού σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ» με δυνατότητα μεταφοράς 75 επιβατών για τους θερινούς μήνες και 12 για τους χειμερινούς προχώρησε ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, μετά τις άκαρπες προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος, ελλείψει συμμετοχών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται σε τρία έτη από την υπογραφή της με δυνατότητα παράτασης για μια επιπλέον τριετία και κατόπιν εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από την προβλεπόμενη λήξη, ενώ το κατώτερο ετήσιο μίσθωμα ορίζεται στα 100 ευρώ κατ ‘ έτος.

Εισιτήρια και δωρεάν μετακίνηση

Όσον αφορά το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα τρία ευρώ για μετάβαση και επιστροφή, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εβδομαδιαίων και μηνιαίων καρτών μετακίνησης από και προς τη νησίδα Βίδο έναντι αντιτίμου 8 ευρώ και 25 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο η μετακίνηση θα είναι δωρεάν για τους υπαλλήλους του Δήμου που μεταβαίνουν στο Βίδο για υπηρεσιακούς λόγους, τους κατασκηνωτές του Δήμου και των προσκοπικών συστημάτων και οδηγών, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ, τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών και τα μέλη συλλόγων, φορέων και νομικών προσώπων, που βοηθούν στη λειτουργία της νήσου, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να καθοριστούν περαιτέρω κατηγορίες ευπαθών ομάδων στους οποίους θα παρέχεται έκπτωση 50%.

Δρομολόγια

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι ανάγκες πρόσβασης στη νησίδα ΒΙΔΟ με δρομολόγια θα καλυφθούν ως εξής:

Εαρινή περίοδος από 15/5 έως 30/6

Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο. Συνολικά θα εκτελούνται 12 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές.

Θερινή περίοδος 1/7 έως 15/09

Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο. Συνολικά θα εκτελούνται 17 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές.

Φθινοπωρινή περίοδος από 16/9 έως 15/10

Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο.

Συνολικά θα εκτελούνται 12 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές. Χειμερινή περίοδος από 15/10 έως 14/05.

Το σκάφος θα εκτελεί κατά τις εργάσιμες καθημερινές και όποτε αυτό ζητηθεί από το Δήμο για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, ένα (1) δρομολόγιο, με αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι στις 7 π.μ. για τη μεταφορά προσωπικού του Δήμου και τυχόν προμηθειών με επιστροφή από το ΒΙΔΟ στις 2:30μ.μ. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.