Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ινδική μετάλλαξη επικαλείται η βρετανική κυβέρνηση για το τουριστικό εμπάργκο

ευρώπη
06 Ιουνίου 2021 / 17:09

Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν η Αγγλία θα άρει τους περιορισμούς κλειδώματος στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Matt Hancock, υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

• Σε δηλώσεις του ο Matt Hancock επισήμανε την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 και τον αντίκτυπο που προκλήθηκε από την παραλλαγή που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία ή στο Delta, ως τους λόγους για πιθανή καθυστέρηση.

• Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα καλέσει άλλους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της G7 την επόμενη εβδομάδα να βοηθήσουν στον εμβολιασμό του κόσμου μέχρι το τέλος του 2022. Θα ανακοινώσει επίσης σχέδια για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα "μοιραστεί τη σημαντική πλειοψηφία των πλεονασμάτων του" την επόμενη εβδομάδα.

• Η ιταλική ομοσπονδία τουρισμού ελπίζει ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 20% σε σύγκριση με 2020 καθώς οι περιορισμοί αίρονται, αλλά η πλειονότητα αυτών των τουριστών θα είναι εγχώριοι επισκέπτες. Πριν από την πανδημία, ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 14% του ΑΕΠ της Ιταλίας.

• Η οικονομία της Γαλλίας θα ανακάμψει στα προ-πανδημικά της επίπεδα έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τον Μπρούνο Λε Μάιρ, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας. Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη αύξηση των διαδικτυακών αγορών και του προγραμματισμού των διακοπών αποτελεί ένδειξη ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί σύντομα.

• Το Βέλγιο θα αρχίσει τον εμβολιασμό ατόμων 16 και 17 ετών τον Ιούλιο. Θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, το πρώτο που θεωρείται ασφαλές για παιδιά.

• Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη Γερμανία είναι τώρα 89.222 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 3.700.367, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

• Το COVID-19 σκότωσε τουλάχιστον 3.714.923 από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το AFP. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι έως και τρεις φορές υψηλότερος.