Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο «κόσμοι» πάνω στη Γη και απέναντι στον κορονοϊό

ευρώπη
29 Μαΐου 2021 / 18:31

Η διανομή εμβολίων στην αφρικανική ήπειρο είναι "σκανδαλωδώς αναποτελεσματική", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame την Παρασκευή.

• Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε περισσότερα εμβόλια στην Αφρική, μια ήπειρο όπου λιγότερο από το 2% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού.

• Η διανομή εμβολίων στην αφρικανική ήπειρο είναι "σκανδαλωδώς αναποτελεσματική", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame την Παρασκευή, προειδοποιώντας να μην οικοδομηθεί "ένας αόρατος τοίχος" μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων χωρών.

• Την Παρασκευή, ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ενέκρινε το εμβόλιο  Pfizer / BioNTech coronavirus για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, το πρώτο εμβόλιο που έλαβε το πράσινο φως για παιδιά στο μπλοκ.

• Η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, ιδίως για τις δημόσιες προσφορές, και την οργάνωση της διαχείρισης των κεφαλαίων για το σχέδιο ανάκαμψης μετά το COVID-19 που χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

• Η Ιρλανδία θα άρει τους περιορισμούς στις παμπ, τα εστιατόρια και τα διεθνή ταξίδια κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου. Η κυβέρνηση δημοσίευσε λεπτομερή σχέδια για τον τερματισμό των τελευταίων σημαντικών περιορισμών της .
• Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte ανακοίνωσε το τέλος της «συγκράτησης» από τις 5 Ιουνίου με έναν νέο γύρο χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως, επιτρέποντας στα εστιατόρια να καλωσορίσουν πελάτες τους εντός.

• Η Ινδία ανέφερε 173.790 νέες μολύνσεις κοροναϊού το Σάββατο κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, τη χαμηλότερη ημερήσια άνοδο σε 45 ημέρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.617.

• Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ Nguyen Thanh Long είπε ότι η χώρα είχε εντοπίσει μια νέα παραλλαγή του coronavirus το Σάββατο, ένα μείγμα των ινδικών και βρετανικών παραλλαγών COVID-19 που εξαπλώθηκαν γρήγορα, ανέφερε η διαδικτυακή εφημερίδα VnExpress.