Νωρίτερα «κλείνει» η Γ΄ Λυκείου ενόψει Πανελλαδικών

Νωρίτερα «κλείνει» η Γ΄ Λυκείου ενόψει Πανελλαδικών

Σε εθελοντική καραντίνα πολλοί μαθητές, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

24
Μαΐου / 2021

ΑΘΗΝΑ. Την Τετάρτη 2 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα για της Γ' Λυκείου με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε η υφ. Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Για τις υπόλοιπες τάξεις των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ως τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους ορίζεται η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021.


Εθελοντική καραντίνα

Σε εθελοντική καραντίνα θα μπουν πολλοί υποψήφιοι των Πανελληνίων για να μην διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, οι οποίες αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και στις 15 Ιουνίου για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Παιδείας, αν κάποιος μαθητής νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να δώσει στις επαναληπτικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ένα πιθανό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές είναι η ενδεχόμενη υποχρεωτική καραντίνα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αναφέρει η "Καθημερινή".

«Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο» τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η οποία ζήτησε χθες να υπάρξει μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ώστε να υπάρχει κενό 15 ημερών πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: Kathimerini.gr