Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιμακώνεται η κόντρα Γουλή-Καρύδη για το λιμάνι της Αλύπας

Αλύπα
11 Οκτωβρίου 2016 / 16:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην επιστολή του αντιδημάρχου Μέσης Γιώργου Καρύδη προς το Περιφερειακό συμβούλιο δίνει τώρα η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το επίδικο δεν είναι άλλο από το θέμα των προστίμων που έχει βεβαιώσει η Λιμενική Αρχή στους ψαράδες του λιμανιού, αν και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τους δώσει τις προσωρινές άδειες που ζητούν ώστε να είναι νόμιμοι.  
Στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καρύδης κάνει αναφορά για «
σταλινικού τύπου συκοφαντία περί δήθεν ‘’συμπαιγνίας της δημοτικής Αρχής με το  Λιμενικό Σώμα για να προκαλέσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό των μικροεπαγγελματιών της περιοχής ( ψαράδες- επαγγελματίες θαλάσσιου τουρισμού και ερασιτέχνες ) και να δημιουργήσουν δεκάδες ανέργους’’  καθώς και  ο γκεμπελικού ύφους, βαρύτατα προσβλητικός κι εξυβριστικός χαρακτηρισμός για μένα  ως ‘’ανεκδιήγητος’’ αντ/ρχος Κέρκυρας  που διαδίδω ότι τα πρόστιμα θα είναι της τάξης των 50 ευρώ, γιατί τα χω δήθεν συμφωνήσει με τον Λιμενάρχη ( με λασπωμένο ερωτηματικό σε παρένθεση!).  
Όλα τα παραπάνω, ενώ γνωρίζουν ότι είναι ψευδή κι ότι έχουν επανειλημμένα δημόσια διαψευστεί, τα διαδίδουν  επιχειρώντας να πλήξουν τιμές και υπολήψεις, εξαιτίας της έλλειψης επιχειρημάτων και πολιτικού κενού, στο οποίο βρίσκονται ως κόμμα και παράταξη».

Σηκώνοντας το γάντι, η ΛΑ.ΣΥ. απαντά στη επιστολή θέτοντας ορισμένα ερωτήματα: «Σε ένα κείμενο λίβελο αντικομμουνιστικής εμπάθειας ο αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας Γ. Καρύδης σέρνει ένα κατεβατό συκοφαντικών χαρακτηρισμών στο ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Αποφεύγει όμως να πάρει θέση για τα ζητήματα που έθετε η εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. όπως τα εξής:
α) Γιατί ο ίδιος μαζί με το Δήμαρχο άνοιξαν το ζήτημα των «προσωρινών αδειών ελλιμενισμού» για όλα τα σκάφη στο λιμάνι της Αλύπας εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου; (βλέπε Δελτία Τύπου του Δημάρχου 22/3 και 11/4/2016).
β) Όταν διαπίστωσαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να εκδώσει «άδειες ελλιμενισμού» τι έκαναν ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού ώστε το Λιμεναρχείο να μην γράφει παραβάσεις για έλλειψη άδειας ελλιμενισμού; Απολύτως τίποτα. Μάλιστα ο ίδιος ο αντιδήμαρχος 2 φορές στο τηλεοπτικό σταθμό Corfu channel είπε ότι «άντε να μπει ένα μικρό πρόστιμο 50€…».
γ)  Γιατί δεν έχουν επιδιορθώσει τη Δυτική πλωτή εξέδρα κόστους 1.200-1.300€ όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στις αρχές Μαρτίου 2016;
δ)  Γιατί κρύβουν επιμελώς ότι όλο το ποσό που έβαλε η Ε.Ε. το παίρνει πίσω μέσω της λεγόμενης «δημοσιονομικής διόρθωσης» και αυτό γιατί επί χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα και εγκαταστάσεις στο λιμάνι. Το ποσό αυτό χρεώνεται στο Ελληνικό Δημόσιο και ίσως στο Δήμο.
ε)  Γιατί επί 2 χρόνια που είναι στη Δημοτική Αρχή δεν έκαναν τίποτα για να διορθώσουν τις μεγάλες ζημιές στο λιμάνι;»