Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται η βεντέτα Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας - ΝΑΟΚ

ΤΑΙΠΕΔ
06 Οκτωβρίου 2016 / 14:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρά το καλό κλίμα που επικράτησε κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλα, τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και τις υποσχέσεις, που δόθηκαν στους ανθρώπους του ΝΑΟΚ, η πίεση που ασκεί ο ΟΛΚΕ στον Όμιλο, καλά κρατεί.

Μόλις πριν από μερικές μέρες, η Λιμενική Αστυνομία πήγε στη μικρή παραλία, κάτω από το εντευκτήριο, και αξίωσε να αποσυρθούν οι λίγες ξαπλώστρες που ήταν εκεί, απειλώντας να επιβάλει πρόστιμο. Σύμφωνα με πηγές του ΝΑΟΚ, τις ξαπλώστρες παρέχει δωρεάν η επιχείρηση, που μισθώνει το κυλικείο κι επωφελείται πουλώντας κάνα καφέ. Οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ απευθύνθηκαν στη διοίκηση του ΟΛΚΕ, διαμαρτυρόμενοι γι' αυτή την ενέργεια, εισπράττοντας την απάντηση πως εάν δεν αποσυρθούν οι λίγες ξαπλώστρες τότε ο ΟΛΚΕ θα βγάλει την εκμετάλλευση των λίγων μέτρων παραλίας σε διαγωνισμό! Οι ξαπλώστρες αποσύσθηκαν, επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι κι έτσι η απειλή μιας νέας σύγκρουσης αποσοβήθηκε.
Τώρα οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ, περιμένουν τον ερχομό στην Κέρκυρα του συντονιστή του προγράμματος αξιοποίησης των λιμανιών του Ταμείου, Αθ. Λιάγκου, ώστε να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την άρση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στην οποία περιήλθε ο Όμιλος, στερούμενος των όποιων εσόδων από τις υπηρεσίες στον κυματοθραύστη (τα πέτσα) ως προβλήτα ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. 
Ο κ. Λιάγκος αναμένεται στο νησί ώστε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΚΕ. Κατά την πρόσφατη συνάντηση, παρουσία του Πιτσιόρλα, είχε τεθεί από τον Όμιλο το αίτημα να δοθούν με κάποιο τρόπο (σ.σ. π.χ. ως χορηγία) τα έσοδα από τον μώλο, που άλλωστε κατά δήλωση του προέδρου του ΝΑΟΚ, Τ. Γαβαλά, τα είχε προϋπολογίσει η διοίκηση του Ομίλου ώστε να ανταποκριθεί στις φετεινές αγωνιστικές υποσχρεώσεις των αθλητών όλων του των Τμημάτων (σ.σ. μετακινήσεις κλπ). Ο κ. Λιάγκος τότε είχε αποκλείσει μια τέτοια περίπτωση, λέγοντας ότι το Ταμείο ως νομικό πρόσωπο υπαγόμενο στη γενική κυβέρνηση δεν έχει απεριόριστη δυνατότητα διαχείρισης των πόρων του, άλλωστε έχει ήδη ξεπεράσει το φετινό πλαφόν χορηγιών. Υποσχέθηκε όμως να βρει μια λύση για το έκτακτο χρηματοδοτικό πρόβλημα που ανέκυψε ύστερα από την ενέργειά του να ειπσάττει τέλη ελλιμενισμού από τα σκάφη που δένουν εκεί. Άλλωστε η οριστική λύση του προβλήματος επαφίεται στην συνεργασία Δήμου - Ομίλου όταν βεβαίως παραχωρηθεί η χερσαία λιμενική ζώνη της πόλης, μαζί και του ΝΑΟΚ, από τον ΟΛΚΕ στον Δήμο.