Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εμβολιαστικός τουρισμός» (!) στην Σερβία που συγκέντρωσε υπερεπάρκεια εμβολίων

ευρώπη
04 Απριλίου 2021 / 18:23

Η Σερβία προσφέρει εμβόλια σε οποιονδήποτε ξένο που μπορεί να φτάσει στη χώρα, προκαλώντας εισροή χιλιάδων «τουριστών εμβολίων» από γειτονικές χώρες. Το Βελιγράδι εξασφάλισε προσφορές για σχεδόν 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον πληθυσμό της Σερβίας των επτά εκατομμυρίων.

•  Ο μαζικός εμβολιασμός κατά της COVID-19 στη Σερβία ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις τύπους εμβολίων - το αμερικανικό-γερμανικό Pfizer-Biontech, το κινεζικό Sinopharm, το ρωσικό Sputnik V και το βρετανικό-σουηδικό AstraZeneca (Vaxzevria).

• Εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν το Πάσχα υπό αυξημένα περιοριστικά μέτρα, καθώς οι χώρες προσπαθούν να ελέγξουν τις ανησυχητικές αυξήσεις του COVID-19 Το Βατικανό διοργάνωσε επίσης μια κλιμακωτή, πασχαλινή προσέγγιση για τους πιστούς  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

• Στο Ηνωμένο Βασίλειο η καθιέρωση «πιστοποιητικού κατάστασης Covid» θα επιβεβαιώνει ότι ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί, είναι αρνητικός στον κορονοϊό και ότι διαθέτει αντισώματα. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στην συνέχεια πρόκειται να αναπτυχθεί «τους επόμενους μήνες», ώστε να επιτρέψει μαζικές συναθροίσεις. Δεν θα απαιτείται όμως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα με απαραίτητα προϊόντα, ούτε στις παμπ, όταν επαναλειτουργήσουν.

• Συνολικά 42.308 λοιμώξεις έχουν αναφερθεί στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες, το μεγαλύτερο άλμα από την αρχή της πανδημίας. Η χώρα θα βρίσκεται κάτω από ένα πλήρες απαγορευτικό σε εθνικό επίπεδο τα Σαββατοκύριακα για το μήνα του Ραμαζανιού, από τις 13 Απριλίου.
 
• Η Ρωσία ανέφερε άλλες 8.817 νέες περιπτώσεις COVID-19, αυξάνοντας τον αριθμό των μολύνσεων που καταγράφηκαν στη χώρα σε 4.580.894 από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι. Και 357 άνθρωποι είχαν πεθάνει από το COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων της πανδημίας της Ρωσίας σε 100.374.

• Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα την εβδομάδα, οι γαλλικοί περιορισμοί ιών που είχαν επιβληθεί σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο έχουν τώρα επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος καταστημάτων που θεωρούνται μη απαραίτητα.