Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Αγγλία, σφίγγουν στη Γαλλία

ευρώπη
03 Απριλίου 2021 / 17:00

Η αστυνομία στις Βρυξέλλες διέλυσε συγκέντρωση σε πάρκο για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, την Παρασκευή.

• Η Ουκρανία ανέφερε ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά από καταγραφή 20.341 λοιμώξεων τις τελευταίες 24 ώρες.

• Η Ρωσία έχει περάσει 100.000 θανάτους COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας μετά από 384 θανάτους που αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες για να αυξήσει τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 100.107.

• Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα πρόγραμμα για να προσφέρει στους ανθρώπους στο εξωτερικό την ευκαιρία να έρθουν στη χώρα για να εμβολιαστούν με το Sputnik V jab από τον Ιούλιο.

• Οι στρατιώτες στην Ιταλία έχουν ξεφορτώσει συσκευασίες με περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca Vaxzevria σε στρατιωτική βάση κοντά στη Ρώμη. Η χώρα επανέλαβε τη χρήση του εμβολίου τον περασμένο μήνα μετά από μια μικρή παύση εν μέσω ανησυχιών για αναφορές θρόμβων αίματος.

• Η Σλοβενία ​​και η Αυστρία υποσχέθηκαν χιλιάδες δόσεις εμβολίου στην Τσεχία, η οποία αγωνίζεται απέναντι στην αύξηση των λοιμώξεων. "Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτή τη γενναιόδωρη βοήθεια, ειδικά από φίλους που χρειάζονται επίσης περισσότερα εμβόλια, αλλά καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι η κατάστασή μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš.

• Ο αριθμός των ατόμων στις γαλλικές μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 αυξήθηκε κατά το μεγαλύτερο ύψος τους τελευταίους πέντε μήνες, την Παρασκευή καθώς η χώρα συνεχίζει να μάχεται ενάντια σε ένα τρίτο κύμα. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 5.254 ασθενείς με τη λοίμωξη του κορονοϊού που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αύξηση κατά 145 από την προηγούμενη ημέρα.

• Έχουν αναφερθεί επτά θάνατοι μεταξύ ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο Vaxzevria στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Ωστόσο, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας αναφέρει ότι οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί και τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.

• Η Τουρκία έχει αρχίσει να χορηγεί τις δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech, το δεύτερο εμβόλιο της χώρας μετά το σκεύασμα Sinovac της Κίνας.

• Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το κάθε νοικοκυριό στην Αγγλία θα μπορεί να δέχεται δύο επισκέπτες σε εσωτερικούς χώρους, καθώς οι περιορισμοί μειώνονται.

• Η αστυνομία στις Βρυξέλλες διέλυσε συγκέντρωση σε πάρκο για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, την Παρασκευή. Χρησιμοποίησε κανόνι νερού, 24 ώρες μετά τη χρήση των ίδιων μεθόδων για να διαλύσει μια ομάδα έως 2.000 ατόμων που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια παράνομη συναυλία την Πέμπτη.