Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην Παλαιοκαστρίτσα

Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην Παλαιοκαστρίτσα

Φωτό αρχείου

Διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και συνελήφθησαν

23
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Κεντρικό Λιμεναρχείο). Ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για σκάφος σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν μηχανοκίνητη πλαστική λέμβο με αλλοιωμένα διακριτικά στοιχεία στις παρειές της, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, ενώ οι αλλοδαποί, ηλικίας 20, 23, 23, 26 και 27 ετών, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου κατόπιν διενέργειας ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος και ο 26χρονος έφεραν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, ενώ παράλληλα στερούνταν των νόμιμων εγγράφων για την παραμονή τους  στη χώρα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τον 27χρονο υπάρχει καταχώρηση με το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι εν λόγω αλλοδαποί, για παραβάσεις του Ν.4251/2014, του Ν.3386/2005 “περί αλλοδαπών” και του άρθρου 216 του Π.Κ. “πλαστογραφία”, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας καθώς και η λέμβος.