Συνάντηση Κόνσολα με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Συνάντηση Κόνσολα με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου). Με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

28
Σεπτεμβρίου / 2020

Η συνάντηση έγινε  στο πλαίσιο  της διήμερης επίσκεψης  του κ. Κόνσολα, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων.

Τον Υφυπουργό συνόδευε η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου  Τουρισμού  κ. Σταυρούλα  Μηλιάκου,  ενώ από πλευράς του Δήμου, συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης  Μεταλληνός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού  Πάνος Βαρούχας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου. Επίσης στην συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής της Ν.Δ Στέφανος Γκίκας.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κόνσολα για  την επίσκεψη του  και το έκδηλο ενδιαφέρον που δείχνει για την Κέρκυρα. Όπως δήλωσε  η κ. Υδραίου «θα συζητήσουμε με  τον Υπουργό θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και την οργάνωση στοχευμένων δράσεων του Δήμου  μας  σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού».

«Διεκδικούμε στο νησί μας, νέες δομές τουριστικής εκπαίδευσης και προς την κατεύθυνση αυτή εκδηλώσαμε την πρόθεση να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο, προσφέροντας ακόμα και ακίνητο του Δήμου  μας για να στεγαστούν δομές τουριστικής εκπαίδευσης. Η λειτουργία σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, συνιστά προστιθέμενη αξία για την Κέρκυρα», ανέφερε η κ. Υδραίου.
 
Ο κ. Κόνσολας  εξέφρασε τη χαρά του που  βρίσκεται στο νησί μας  και ευχαρίστησε τη Δήμαρχο, για τον χώρο που  διέθεσε ο Δήμος μας, για να στεγαστεί  προσωρινά η Σχολή Ξεναγών. Στόχος του Υπουργείου είπε, «είναι η αναβάθμιση της σχολής ξεναγών σε εθνικό επίπεδο, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης  της  τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».

Τελειώνοντας συνεχάρη τη Δήμαρχο  για τις ενέργειές της να λειτουργήσει η σχολή ξεναγών στην Κέρκυρα και δήλωσε ότι το Υπουργείο  έχει  έτοιμο σχέδιο ανάκαμψης, στηρίζοντας  με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και  επαγγελματίες του τουρισμού.