Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Συνεχής η προσπάθειά μας για δημιουργία παρακαταθήκης αίματος»

Αιμοδοσία
23 Ιουλίου 2020 / 15:19

Μεγάλη η συμμετοχή στην 4η εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, σε συνεργασία με Ερυθρό Σταυρό, Ιατρείο και Νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, η 4η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με το Παράρτημα Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού και το Ιατρείο Κέρκυρας.

Η δράση έλαβε χώρα το πρωί στο νέο πεζόδρομο από τις 10:30 ως τις 13:00 και το «παρών» έδωσαν η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Ανδρέας Σκούπουρας, η προϊσταμένη του παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, Μαρία Δημουλά και εκπρόσωπος του Ιατρείου.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να γίνει στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία, με την βοήθεια του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου, από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι αιμοληψίες.

Όπως επεσήμανε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η προσπάθεια για δημιουργία παρακαταθήκη αίματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων θα συνεχιστεί από το Δήμο με αμείωτο ρυθμό.

Η Μερόπη Υδραίου εξέφρασε μάλιστα, την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή των αιμοδοτών στη δράση και τους συνεχάρη για το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης το οποίο επιδεικνύουν εμπράκτως.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Σκούπουρας, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς και επεσήμανε ότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Αυτές τις ανάγκες, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα συνεχίσει να προσπαθεί ο Δήμος να καλύψει και για το σκοπό αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί σε μηνιαία βάση ώστε να υπάρχει επάρκεια σε αίμα.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι συνεργάστηκαν για την εθελοντική δράση αιμοδοσίας τόνισαν ότι οι εθελοντές αιμοδότες έκαναν και σήμερα στην κοινωνία το πολυτιμότερο δώρο: χάρισαν ζωή...