Στο ρυθμό του κορονοϊού χορεύουν τα Βαλκάνια

Στο ρυθμό του κορονοϊού χορεύουν τα Βαλκάνια

Διαδηλώσεις στην Σερβία καθώς επαναλαμβάνονται τα περιοριστικά μέτρα

Μάλλον αυτό εννοεί όταν προτρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας τι συμβαίνει, ο υφ. Πολιτικής προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς!

08
Ιουλίου / 2020

- Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19. Οι διαμαρτυρίες έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης του Σαββατοκύριακου για τους πολίτες από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
- Η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορά της σε άτομα από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο την Τετάρτη, μόλις μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα, επικαλούμενη ταχεία αύξηση νέων κρουσμάτων και στις δύο χώρες.
- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προσφέρει στα εστιατόρια επιστροφή 50% στα γεύματα τον Αύγουστο μέχρι την αξία των 10 £ (12,50 $) στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης. Έχει επίσης ανακοινώσει μείωση του ΦΠΑ, του τέλους χαρτοσήμου και ενός μπόνους για τους εργοδότες που επαναπροσλαμβάνουν το προσωπικό.
- Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, δήλωσε ότι κάθε νέος περιορισμός θα είναι στοχευμένος και δεν θα επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και αν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
- Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου πρόκειται να ανοίξει ξανά στους επισκέπτες την Τετάρτη, σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες της.
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αερομεταφερόμενη μετάδοση του COVID-19 όταν ομάδα επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός μπορούσε να εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα δύο μέτρα.
- Τα καθημερινά κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 397 τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά σε 197.341. Καταγράφηκαν 12 θάνατοι την Τρίτη.
- Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte παραδέχεται ότι δεν θα δεχτεί έναν αδύναμο συμβιβασμό για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, COVID-19. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν για το πακέτο ανάκαμψης, αλλά ο Conte λέει: "Η απάντηση πρέπει να είναι μια ισχυρή, φιλόδοξη πολιτική απάντηση."
- Η Δανία αποχώρησε ως οικοδεσπότης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Γυμναστικής του επόμενου έτους λόγω του οικονομικού αντίκτυπου του COVID-19. Οι αγώνες, στην 50ή του χρονιά, επρόκειτο να διεξαχθούν στην δανική πρωτεύουσα Κοπεγχάγη από τις 18-24 Οκτωβρίου 2021, αλλά τώρα οι διοργανωτές πρέπει να βρουν μια εναλλακτική χώρα υποδοχής.