Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ρυθμό του κορονοϊού χορεύουν τα Βαλκάνια

κορονοϊός
08 Ιουλίου 2020 / 20:09

Μάλλον αυτό εννοεί όταν προτρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας τι συμβαίνει, ο υφ. Πολιτικής προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς!

- Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βελιγράδι για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19. Οι διαμαρτυρίες έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης του Σαββατοκύριακου για τους πολίτες από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
- Η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορά της σε άτομα από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο την Τετάρτη, μόλις μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα, επικαλούμενη ταχεία αύξηση νέων κρουσμάτων και στις δύο χώρες.
- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προσφέρει στα εστιατόρια επιστροφή 50% στα γεύματα τον Αύγουστο μέχρι την αξία των 10 £ (12,50 $) στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης. Έχει επίσης ανακοινώσει μείωση του ΦΠΑ, του τέλους χαρτοσήμου και ενός μπόνους για τους εργοδότες που επαναπροσλαμβάνουν το προσωπικό.
- Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, δήλωσε ότι κάθε νέος περιορισμός θα είναι στοχευμένος και δεν θα επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και αν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
- Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου πρόκειται να ανοίξει ξανά στους επισκέπτες την Τετάρτη, σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες της.
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αερομεταφερόμενη μετάδοση του COVID-19 όταν ομάδα επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός μπορούσε να εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα δύο μέτρα.
- Τα καθημερινά κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 397 τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά σε 197.341. Καταγράφηκαν 12 θάνατοι την Τρίτη.
- Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte παραδέχεται ότι δεν θα δεχτεί έναν αδύναμο συμβιβασμό για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, COVID-19. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει ακόμη να συμφωνήσουν για το πακέτο ανάκαμψης, αλλά ο Conte λέει: "Η απάντηση πρέπει να είναι μια ισχυρή, φιλόδοξη πολιτική απάντηση."
- Η Δανία αποχώρησε ως οικοδεσπότης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Γυμναστικής του επόμενου έτους λόγω του οικονομικού αντίκτυπου του COVID-19. Οι αγώνες, στην 50ή του χρονιά, επρόκειτο να διεξαχθούν στην δανική πρωτεύουσα Κοπεγχάγη από τις 18-24 Οκτωβρίου 2021, αλλά τώρα οι διοργανωτές πρέπει να βρουν μια εναλλακτική χώρα υποδοχής.