Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Ερημίτη η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

«Αντικαπιταλιστική Αριστερά»
07 Ιουλίου 2020 / 19:23

Στο πλευρό της ΕΛΜΕ, των σωματείων και των συλλογικοτήτων, που έχουν προγραμματίσει μια σειρά από κινητοποιήσεις ενάντια στο Kassiopi Project της NCH Capital, συντάσσεται η παράταξη με επικεφαλής τη Βέρα Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», με την οποία δηλώνει αλληλέγγυα στα σωματεία και τις συλλογικότητες της Κέρκυρας αναφορικά με τις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης στον Ερημίτη.

Η ανακοίνωση της παράταξης με επικεφαλής τη Βέρα Κορωνάκη αναφέρει:

«Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια συμμετέχει στις κινητοποιήσεις
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ προς τα σωματεία και συλλογικότητες της Κέρκυρας, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, παραβρέθηκε στη χτεσινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας,  όπου  αποφασίστηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες δράσεις και κινητοποιήσεις:

- Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου του "Ερημίτη Πλους" στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

- Την Πέμπτη στις 19.30 διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

- Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι,  συνέντευξη τύπου όλων των υπολοίπων σωματείων.

- Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11 το πρωί κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στην Πόρτα Ριάλα (νέος πεζόδρομος Ευγ. Βουλγάρεως).

- Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα και την καταστροφή του οικοσυστήματος του Ερημίτη, στην Ελαιουργία Σινιών.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και τις ιδεολογικές μας θέσεις, συμμετέχουμε στους αγώνες του κινήματος ενάντια στην αυταρχική φιλελεύθερη πολιτική, που έχει στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  και  την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αποφέρει κέρδη σε λίγους και φτώχεια στους πολλούς».