Γκίκας και Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας για τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γκίκας και Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας για τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Μιλάνε, ήδη, τα έργα μας...», τόνισε ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ., ενώ το τοπικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα χαρακτήρισε θετικότατο τον απολογισμό των πρώτων 365 ημερών για την κυβέρνηση

07
Ιουλίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τα δικά τους μηνύματα με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλαν, τόσο ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, όσο και η Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας.

Στ. Γκίκας: «Για τον πρώτο χρόνο μιλάνε ήδη τα έργα μας»

«Σήμερα συμπληρώνεται ένα έτος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όπου οι πολίτες με ευρεία πλειοψηφία εξέλεξαν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και τον Διαποντίων Νήσων μου έκαναν τηνυψίστη τιμή να με εκλέξουν εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία.

Κλείνοντας πέρσι την προεκλογική μου εκστρατεία, είχα ζητήσει την ψήφο σας, προκειμένου να γίνω ο «μοχλός μεταξύ της Περιφερειακής μας Ενότητας και του Κεντρικού Κράτους».

Σας έδωσα τον λόγο μου ότι θα παλέψω για τα νησιά μας, ότι θα διεκδικήσω μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους μας και θα επιλύσω προβλήματα.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο έγιναν πολλά. Σε τοπικό επίπεδο δρομολογήθηκαν,μετά από πολλές συναντήσεις με Υπουργούς και Φορείς, ζητήματα που λίμναζαν για χρόνια.

Θα αναφερθώ στην μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη, στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στο λύσιμο του γόρδιου δεσμού της υπόθεσης των Εργατικών Κατοικιών, στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στον προγραμματισμό σημαντικών έργων υποδομής κ.α.

Προχώρησαν πολλά ακόμα ζητήματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα δούμε στο προσεχές μέλλον και θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξή τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από το τέλμα 4,5 ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δρομολόγησε μέσα στον πρώτο χρόνο ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο σε πολλούς τομείς, ψήφισε 82 νόμους, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των Αγορών προς τη Χώρα μας και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Βεβαίως, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις πολύ σοβαρές κρίσεις.

Πρώτον, απέτρεψε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Χώρας μας από την Τουρκία στις αρχές Μαρτίου στον Έβρο.

Δεύτερον, κλήθηκε και διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία την  πανδημία του Covid-19.Η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες του κόσμου.

Η τρίτη είναι η οικονομική κρίση,απόρροια της πανδημίας. Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους. Εμπλουτίζει συνεχώς το «οπλοστάσιό» της και προσαρμόζει τις πολιτικές της προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά θα στεφθεί με επιτυχία.

Για τον πρώτο χρόνο μιλάνε ήδη τα έργα μας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, με σχέδιο, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας.

Εργαζόμαστε για μία καλύτερη Ελλάδα, ασφαλή, δυνατή, υπερήφανη και μία Κέρκυρα πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας»

Η ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Ν.Δ.

«Συμπληρώνεται σήμερα 1 έτος από την ημέρα που η ΝΔ εξελέγη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Από εδώ και ένα έτος οι Έλληνες ένιωσαν μια πραγματική επανεκκίνηση και 365 μέρες μετά, διατηρούν, δικαίως, ακέραιη την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση τους. Οι σταθμοί σε αυτήν την ετήσια πορεία είναι αρκετοί. Ενδεικτικά:

1 Η δημιουργία και νομοθέτηση του επιτελικού κράτους.

2 Η πρώτη μείωση φόρων, με μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο επιχειρήσεων.

3 Η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

4 Η κατάργηση της απλής αναλογικής.

5 Η επιτυχημένη διαχείριση της μεταναστευτικης κρίσης στα σύνορα του Έβρου,
στις αρχές Μαρτίου.

6 Η έγκαιρη και αποτελεσματική απόφαση για «lockdown», λόγω της πανδημίας, πριν από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

7 Το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, από τις αρχές Μαΐου.

8 Η λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων για διάφορες πληγείσες κοινωνικές ομάδες.

9 Η χάραξη της ΑΟΖ με την Ιταλία και άλλα.

Θετικότατος ο απολογισμός. Και θετικό ότι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού, μετά τη συμπλήρωση του 1ου έτους διακυβέρνησης, θα είναι στην Κέρκυρα (μάλιστα για 3η φορά τα τελευταία 2 χρόνια).

Μια Κέρκυρα που φέτος διανύει, όπως και όλη η Ελλάδα, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρόνια. Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον τόπο μας. Και για τα χρόνια που έρχονται.

Έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες της κοινωνίας και είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά θα είναι κοντά και θα δείξει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του».