Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη Μερόπης - Ρόδης. Δυο γραμμές για τη μεταφορά των σκουπιδιών

σκουπίδια
05 Ιουλίου 2020 / 00:02

Δεν είναι σπαρμένος με τριαντάφυλλα ο δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Τόσο η μεταφορά όσο και ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο απασχόλησαν την συνάντηση εργασίας του Σαββάτου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου δυο αντιπροσωπείες των ΦΟΔΣΑ. Του δημοτικού και του διαβαθμικού, που θα τον διαδεχθεί. Στην συνάντηση μετείχαν η περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα, η δήμαρχος Μ. Υδραίου με την ιδιότητα της προέδρου του ΦΟΔΣΑ, ο αντιπρόεδρος, Χρ. Σαρλής, ο μηχανικός του Οργανισμού, Κ. Κορωνάκης και οι νομικοί σύμβουλοι Δήμου και Περιφέρειας. Αντικείμενο της συνάντησης η εξέλιξη στα μέτωπα διαχείρισης των σκουπιδιών, της μεταφοράς και της κατασκευής της νέας υποδομής.
Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας έγινε συνάντηση στο δημαρχείο με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων εταιρειών να κατασκευάσουν το εργοστάσιο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τον Σεπτέμβριο. Εξέλιξη που φαίνεται ότι ικανοποίησε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Όχι όμως όλες. Παραμένει η πρόθεση μιας εξ αυτών να επιμείνει στην ένστασή της με σκοπό ίσως να ξαναγίνει η προκήρυξη του έργου, γεγονός που θα σημάνει μεγαλύτερη καθυστέρηση εφόσον συμβεί με την επανέναρξη της όλης διαδικασίας. Η ένστασή της εκδικάζεται στα τέλη Ιουλίου.
Όσο για τη μεταφορά,το θέμα θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αν και 'δω φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον δυο απόψεις επί της διαδικασίας. Η πρώτη αφορά στη μεταφορά της όλης διαδικασίας άρα και της χρηματοδότησης της στον διαβαθμικό Φορέα, που θα έχει την υποχρέωση να συγκεντρώνει τα χρήματα από τους εμπλεκόμενους ΟΤΑ και να τα διαχειρίζεται συνολικά. Και η δεύτερη που «θέλει» να διαχειρίζεται και να μεταφέρει ιδίοις εξόδοις κάθε δήμος, τα δικά του σκουπίδια.
Μ' αυτήν την υπόθεση, αν μη τι άλλο, δεν θα πλήξουμε!