Νοτοπούλου: «Στο «απόσπασμα» ο Τουρισμός εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας»

Νοτοπούλου: «Στο «απόσπασμα» ο Τουρισμός εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας»

Για χιλιάδες ακυρώσεις -στο παρά πέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία κάνει λόγο η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξαπολύοντας «βέλη» για την κυβερνητική στρατηγική

01
Ιουλίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  «Βέλη» κατά της κυβερνητικής στρατηγικής εξαπέλυσε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κατερίνα Νοτοπούλου κάνοντας λόγο για χιλιάδες ακυρώσεις από χώρες του εξωτερικού.

Η κα Νοτοπούλου χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» αναφερόμενη σε Τουρισμό που μπαίνει στο «απόσπασμα» εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης:

«Προειδοποιήσαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας ο Τουρισμός της χώρας μπαίνει στο «απόσπασμα».

Το Υπουργείο Τουρισμού έβαλε κυριολεκτικά  την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, και ο ελληνικός Τουρισμός «λούζεται» τις αντιδράσεις.

Οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες.

Οι Σουηδοί ενημερώνονται τελευταία στιγμή, και ενώ έχουν βγάλει εισιτήρια και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα «μέχρι νεωτέρας».

Στη Γερμανία  το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο: «Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος  την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο».

Ο νέος κυβερνητικός αιφνιδιασμός και το αλαλούμ οδήγησαν σε περαιτέρω περιορισμό των αφίξεων στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής τουριστικής περιόδου, δυσφημίζοντας για μία ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς.

Κι αντί σήμερα να ελπίζουμε για την επανεκκίνηση του τουρισμού, προβληματιζόμαστε ακόμη περισσότερο».