Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, εκκενώθηκαν οι Μαριές

Ζάκυνθος
06 Ιουνίου 2020 / 08:34

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, για να ελέγξουν τη φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στην Έξω Χώρα και τις Μαριές.

Ο ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, που έθεσε σε πύρινο κλοιό το χωριό Μαριές. Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό, όπερ κι εγένετο.

Οπως αναφέρει το imerazante, άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Imerazante



Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.