Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Hotspots για ελεύθερο wi-fi στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας

Free-wi-fi
05 Ιουνίου 2020 / 13:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια ιστορική πόλη παρέα με την τεχνολογία, θα περπατούν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες.

Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην πόλη της Κέρκυρας το σύστημα Wifi4EU, κοινώς ελεύθερο wi-fi. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποίησε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας - είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή - και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση σε όλα τα hotspot που δημιουργήθηκαν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα κρατήσει το λιγότερο για τρία χρόνια.  

Καλύπτει τις περιοχές πλατεία Σαρόκου, Δημοτικό Θέατρο, νέο πεζόδρομο Ευγ. Βουλγάρεως, Ανουντσιάτα, Πλατεία Δημαρχείου, Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνος, Πλατεία Λεμονιάς, Πάρκιγκ πλατείας, Πάνω Πλατεία και Καρβουνιάρη (έξω από το  Παλαιό Φρούριο).

Βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και δέκα περίπου μέρες, και δεν έχει ακόμα παραληφθεί από την αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάννε, ωστόσο, όπως λέει η ίδια στο enimerosi.com, λειτουργεί κανονικά και με ικανοποιητικές ταχύτητες. Μένει να φανεί και στην πράξη, σε πόσο "φορτίο" θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Η αντιδήμαρχος επεσήμανε πάντως, ότι κάνει ήδη ενέργειες ώστε να επεκταθεί το δίκτυο για να καλύπτει ακόμα μεγαλύτερο έυρος «για να είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη». 

Όσοι λοιπόν περπατούν σε αυτές τις περιοχές, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν με τη συσκευή τους το δίκτυο που θα βρουν με την ονομασία Wifi4EU, οπότε θα μπορέσουν να συνδεθούν ελεύθερα. Αυτονόητα, εκτός από τους Κερκυραίους, αυτό θα διευκολύνει και τους τουρίστες να βρίσκουν πληροφορίες για μέρη, αξιοθέατα και χώρους που αξίζει να επισκεφθούν.
Κι αν χάσουν το δρόμο τους, τον βρίσκουν εύκολα χρησιμοποιώντας τους χάρτες δωρεάν, χωρίς να καταναλώνουν δεδομένα!   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.