Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πουλιέζος: Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για το κτήριο στο Φαληράκι;

Φαληράκι
01 Ιουνίου 2020 / 09:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις φθορές στο δημοτικό κτήριο στο Φαληράκι, αποτύπωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ Δημήτρης Πουλιέζος.

Σε ανάρτησή του social media, χαρακτηρίζει ντροπιαστική για την Κέρκυρα, την εικόνα που παρουσιάζει και ρωτά σε ποιες παρεμβάσεις προτίθεται να προχωρήσει η σημερινή δημοτική αρχή: «Αποτελεί άλλη μια ντροπή της Κέρκυρας να βρίσκεται το κτίριο στο Φαληράκι σε τέτοια κατάσταση. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες τόσο από την Δημαρχιακή περίοδο Γιάννη Κούρκουλου όσο και από αυτήν του Χρύσανθου Σαρλή να βρεθούν τα χρήματα να αναστηλωθούν τα παλιά κτίρια ώστε να λειτουργήσει το συγκρότημα σε όφελος του Δήμου και των Δημοτών . Ο χώρος φιλοξένησε στο παρελθόν πολλές ημερίδες, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ φιλοξένησε και υπηρεσίες του Δήμου .

Είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ την περίοδο που λειτουργήσαμε τους χώρους, το αναψυκτήριο και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που κτίσθηκε πάνω στο βράχο που τοποθετήθηκε το λείψανο του Αγίου σε μία στάση του, κατά τη μεταφορά του στην Ιταλία ( παραμένει αλειτουργητος για πολλά χρόνια).

Βέβαια για την κατάσταση αυτή δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή όμως περιμένουμε να δώσει το στίγμα της για το τι πρόκειται να κάνει εκεί, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων που σχεδιάζει»
.