Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίξτε τα αθλητικά σωματεία, λένε οι προπονητές/γυμναστές

σωματεία
31 Μαΐου 2020 / 18:17

Συναντώνται με την περιφερειάρχη ενώ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μαζί με τους αθλητές και τους γονείς τους. Δύσκολα βγαίνει από την «Εντατική», ο κερκυραϊκός, ερασιτεχνικός αθλητισμός!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αθλητικά σωματεία της Κέρκυρας  εκφράζουμε την αγωνία μας για τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα του αθλητισμού.
Τα Σωματεία, έχουν από τις αρχές Μαρτίου απολέσει κάθε έσοδο και η κατάσταση αυτή, όπως φαίνεται, θα παραταθεί για αρκετούς ακόμα μήνες. Ταυτόχρονα οι Ομοσπονδίες βλέπουν το χορηγικά τους πρόγραμμα να μειώνεται σημαντικά.
Τα δεδομένα αυτά καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του αθλητισμού από την Πολιτεία για να συνεχίσουμε την στήριξη που προσφέρουμε στους Αθλητές, τους Προπονητές, τους εργαζόμενους την συμμετοχή σε αγώνες και πρωταθλήματα και συνολικά στην λειτουργία μας.
Διεκδικούμε:
> Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα - ρύθμιση των οφειλών τους (π.χ. σε κολυμβητήρια) για το 2020. Να καλυφθούν όλα τα έξοδα αγώνων, διαιτητών, κριτών, ιατρών δτην νέα αγωνιστική περίοδο.
> Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικά Κέντρα) είτε στους δήμους.
> Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.
> Επαρκή και δωρεάν από το κράτος χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διαγνωστικών τεστ σε όλα τα αθλητικά κέντρα, επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων, σε αθλητές και προπονητές.
> Να ανακοινωθεί η κρατική χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών χωρίς περικοπές με άμεση εκταμίευση -τουλάχιστον του 30%- έτσι ώστε να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021).
> Επιτέλους στην Κέρκυρα να δρομολογηθούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις!