Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο αναφοράς, το κερκυραϊκό, με 28 κρεβάτια covid-19 και 7 ΜΕΘ!

γενικό νοσοκομείο
30 Μαΐου 2020 / 19:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η τουριστική Κέρκυρα βγαίνει έτσι επιθετικά στον ανταγωνισμό υγειονομικής ασφάλειας, που φαίνεται να ξεσπά ως άμιλλα μάλλον, ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς.

ΠΑΤΡΑ. Ευεργετική για την ειδησεογραφία και με πολλές υποσχέσεις για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην Κέρκυρα, αποδεικνύεται η συνάντηση την Παρασκευή, στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανάμεσα στον Διοικητή της Γ. Καρβέλη και τον βουλευτής Κερκύρας του Κιν.Αλλ., Δ. Μπιάγκη, που τον επισκέφτηκε.
 
Νοσοκομείο αναφοράς
 
Η τουριστική Κέρκυρα βγαίνει έτσι επιθετικά στον ανταγωνισμό υγειονομικής ασφάλειας, που φαίνεται να ξεσπά ως άμιλλα μάλλον, ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στον βουλευτή, η Κέρκυρα διαθέτει αυτήν την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της, 28 κρεβάτια για την αντιμετώπιση περιπτώσεων covid-19, ανάμεσα στα οποία επτά (7) Μονάδες Εντατικής Θεραπείας!
Αν σ' αυτήν την υποδομή προσθέσει κανείς τη δοκιμασμένη συνεργασία με το Εργαστήριο του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων ως προς τον κορονοϊό και την εγκατάσταση εδώ ανάλογου εργαστηρίου, η εικόνα φαίνεται ολοκληρωμένη.
 
Too good to be true
 
Ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη της στελέχωσης τόσο του ειδικού (4ου) ορόφου, που αποτελεί τον χώρο αναφοράς για τις ενδεχόμενες, ο μη γένοιτο, περιπτώσεις κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και του Νοσοκομείου, γενικότερα. Για να πάρει τη διαβεβαίωση του Γ. Καρβέλη ότι εάν παραστεί τέτοια επείγουσα ανάγκη, κάτι που όλοι απεύχονται, έχει τη δυνατότητα με επείγουσες διαδικασίες τύπου «εντέλλεσθαι» να στελεχώσει τις κλίνες covid-19 με αποσπάσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από άλλες νοσηλευτικές Μονάδες της Χώρας.
 
Τα κενά του οργανισμού
 
Όσο για την γενικότερη κάλυψη των θέσεων στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ενημέρωσε τον βουλευτή για τη δυνατότητα που του παρέχεται από το υπουργείο Υγείας να τις καλύψει όλες και σύντομα. Αρχικώς με την απασχόληση επικουρικών, που θα παραμείνουν στις θέσεις τους ως μόνιμοι, με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας!
 
Αιμοδυναμικό κέντρο
 
Οι δυο άνδρες ολοκλήρωσαν τη μακρά τους συνεργασία την Παρασκευή με την ανακοίνωση πρωτοβουλίας εκ μέρους του βουλευτή για την οργάνωση αιμοδυναμικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Κερκύρας με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγόντων καρδιαγειακών επεισοδίων και την υπόσχεση του Διοικητή να συνδράμει σ' αυτό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.