Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μην βιάζεστε με την ανάκληση των περιορισμών, λέει ο ΠΟΥ!

26 Μαΐου 2020 / 17:23

Χώρες όπου οι μολύνσεις από κοροϊούς μειώνονται θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια "άμεση δεύτερη αιχμή" εάν επισπεύσουν την αναστολή των περιοριστικών μέτρων, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ έχει επίσης αναστείλει κάθε μελέτη επί της υδροξυχλωροκίνης της ελονοσίας σε ασθενείς με COVID-19 λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα και να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου.
 
- Ο Ντάγκλας Ρος γίνεται ο πρώτος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που παραιτήθηκε λόγω της απόφασης του Ντομίνικ Κούμινγκς, επικεφαλής συμβούλου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να ταξιδέψει 400 χιλιόμετρα στο σπίτι των γονιών του, κατά παράβαση των κανόνων καραντίνας
 
- Η Ισλανδία έχει χαλαρώσει την εθνική της επαγρύπνηση, επιτρέποντας να ανοίξουν ξανά δημόσιες συγκεντρώσεις έως 200 ατόμων και νυχτερινά κέντρα και γυμναστήρια καθώς η χώρα πλησιάζει την πλήρη ανάκαμψη από την πανδημία.
 
- Ο Leo Varadkar, ηγέτης της Ιρλανδίας, δήλωσε ότι "δεν παραβίασε νόμους, δεν παραβίασε κανονισμούς και τήρησε τις οδηγίες των Ειδικών για τη δημόσια υγεία" αφού εικονίστηκε να κάνει πικνίκ με φίλους σε ένα πάρκο του Δουβλίνου το σαββατοκύριακο.
 
- Ένα βιζόν με τον κοροναϊό έχει μολύνει δύο άτομα στην Ολλανδία σε πιθανώς τις πρώτες τέτοιες περιπτώσεις μετάδοσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν οι κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές.
 
- Η εφαρμογή Apturi COVID (Stop COVID) της Λετονίας στοχεύει να είναι μία από τις πρώτες στον κόσμο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό μολύνσεων από κοροναϊούς, χρησιμοποιώντας μια νέα εργαλειοθήκη που δημιουργήθηκε από τους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες Apple και Google της Alphabet.
 
- Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σύνορά της σε 31 ευρωπαϊκές χώρες από τις 15 Ιουνίου, εάν το επιτρέπει η κατάσταση του κοραναϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
 
- Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανοίξει ξανά χιλιάδες πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα τον επόμενο μήνα, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα αναστολής των περιοριστικών μέτρων.
 
- Η Eurowings, η θυγατρική χαμηλού κόστους της Lufthansa δήλωσε ότι θα μειώσει το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στα κεντρικά της γραφεία ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών να επιστρέψει ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος στην κερδοφορία μετά από μια σημαντική κρατική αρωγή για τη διάσωση της εταιρείας.