Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολάκης κατά Κοντοζαμάνη: «Βάζετε πλάτη στο πλυντήριο υπέρ του Καρβέλη» (video)

Πολάκης Παύλος
25 Μαΐου 2020 / 17:09

Για προσπάθεια «ξεπλύματος» του σκανδάλου με τις προμήθειες στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, μίλησε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

ΑΘΗΝΑ.  Για προσπάθεια συγκάληψης του σκανδάλου με τις προμήθειες στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαΐου στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατηγόρησε επί της ουσίας τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη λέγοντάς του ότι επιχειρούν να «ξεπλύνουν» το σκάνδαλο με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννη Καρβέλη. 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η 6η Υγειονομική Περιφέρεια υπερτιμολόγησε την αγορά προστατευτικών μέσων, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Μιλώντας στην Βουλή ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ευθέως τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη για επιχείρηση «ξεπλύματος» των ενεργειών του  επικεφαλής της 6ης Υ.ΠΕ.

Παράλληλα μίλησε και για την  απαράδεκτη καθυστέρηση με τα τεστ αντισωμάτων.





Συγκεκριμένα,  ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε πως με άρθρο 31 που συζητείται σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και αφορά τις κυρώσεις των Π.Ν.Π. για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη προσπάθεια να καθαρίσει τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.

Ειδικότερα, με μια απαράδεκτη -όπως την χαρακτήρισε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας- διάταξη του άρθρου 31, το Υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο στο Εκλεκτικό Συνέδριο, μιας δαπάνης της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Αναρωτήθηκε ο κ Πολάκης: «Γιατί δεν το κάνουν άλλα Υπουργεία αυτό; Το ΥΠ.ΕΣ. δεν προχώρησε σε αγορές μέσων ατομικής προστασίας; Εκεί γιατί δεν το εξαιρούν και το εξαιρείτε εσείς»;

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνέχισε:

«Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι έαν κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση, μόνο αυτός μπορεί να μας τα φέρει σε 10 μέρες. Αν δε μας τα φέρει, δεν τρέχει τίποτα, μπορεί να τα φέρει αργότερα. Μπορεί να τα φέρει και τώρα –που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή- και θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει!».

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως σε κάλυψη από την κυβέρνηση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.: 

«Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη ή να το επιβάλλετε σε όλα τα Υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη!

Το γεγονός πως παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 ευρώ (ενώ στην 1η ΥΠΕ με 8 ευρώ) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δε τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο!».