Χειροπέδες σ΄έναν 17χρονο & έναν 18χρονο για διαρρήξεις σε σχολεία

Χειροπέδες σ΄έναν 17χρονο & έναν 18χρονο για διαρρήξεις σε σχολεία

Οι νεαροί δράστες είχαν αρπάξει υπολογιστές με τα περιφερειακά τους, βιντεοπροβολείς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από τις αίθουσες διδασκαλίας και είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων

09
Απριλίου / 2020

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Τρίτη και... φαρμακερή ήταν για δυο νεαρούς Έλληνες η τελευταία διάρρηξη που έκαναν στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων, το οποίο είχαν λεηλατήσει κυριολεκτικά τρεις φορές από τις 18 Μαρτίου ως το περασμένο Σάββατο αρπάζοντας όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οι δράστες, ένας 17χρονος και ένας 18χρονος, ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών ως αυτοί που διέρρηξαν τρεις φορές το σχολείο και έκλεψαν υπολογιστές με τα περιφερειακά τους, βιντεοπροβολείς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από τις αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο της διοίκησης, στα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν κρυμμένα στα σπίτια τους, αλλά και σε μια νεοανεγειρόμενη οικοδομή και αποδόθηκαν στην διεύθυνση του σχολείου.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ οι γονείς του 17χρονου κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.