Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Ανεπίτρεπτοι οι βερμπαλισμοί σε αυτή την συγκυρία»

Υδραίου Μερόπη
06 Απριλίου 2020 / 13:33

«Επεξεργαζόμαστε ήδη μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων με βάση το πλαίσιο που υπάρχει και με γνώμονα τις δημοσιονομικές αντοχές του Δήμου μας...» τονίζει σε δήλωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άγονες αντιπαραθέσεις βρίσκονται εκτός της σημερινής πραγματικότητας τονίζει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η οποία σε σημερινή δήλωσή της καλεί τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε κατάθεση ρεαλιστικών και ουσιαστικών προτάσεων.

Αναλυτικά η δήλωση της Μερόπης Υδραίου έχει ως εξης:

«Βιώνουμε, όλοι μαζί, την πιο μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη δοκιμασία είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, είμαστε μαζί στα δύσκολα.

Ο κομματικός λόγος και οι βερμπαλισμοί, σε αυτή τη συγκυρία, δεν είναι απλά αχρείαστοι και ανεπίκαιροι, είναι ανεπίτρεπτοι.

Έχω πει ότι είμαι έτοιμη να δεχθώ ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαι ανοιχτή στην επικοινωνία με όλους.

Επεξεργαζόμαστε ήδη μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων με βάση το πλαίσιο που υπάρχει και με γνώμονα τις δημοσιονομικές αντοχές του Δήμου μας, αφού οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Η πρόταση αυτή θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα και θα τεθεί υπόψη όλων των παρατάξεων, θα υπάρξει και διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης. Και φυσικά θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αυτό που απαιτούν οι δημότες από όλους μας είναι να ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης, της συνεργασίας και της δημιουργικής σύνθεσης.

Η δημοτική αρχή, από την έναρξη της κρίσης, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά τη μεγάλη αυτή δοκιμασία, για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών μας.

Πέρα από τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις, λειτουργεί από τις 20 Μαρτίου η τηλεφωνική γραμμή στήριξης για τους δημότες με υπηρεσίες, όπως:

Α  η προμήθεια ειδών παντοπωλείου, φαγητού και φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Β  η παροχή ενημέρωσης και οδηγιών από γιατρούς και παιδιάτρους.

Γ  η ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους.

Είμαστε στη δίνη μιας περιπέτειας που δεν φανταζόμασταν ότι θα ζούσαμε. Αυτό σημαίνει ότι συμπεριφορές και πρακτικές του παρελθόντος αλλά και άγονες αντιπαραθέσεις, είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

Υπάρχει μία και μόνο προτεραιότητα: να παραμείνουν υγιείς οι δημότες μας. Και όλοι μαζί να σταθούμε ξανά στα πόδια μας την επόμενη μέρα».