Μπιάγκης: «Μπορούμε και οφείλουμε να σχεδιάσουμε!»

Μπιάγκης: «Μπορούμε και οφείλουμε να σχεδιάσουμε!»

Την πρότασή του περί αξιοποίησης του Κέντρου Υγείας Πόλης για υποδοχή «ύποπτων» κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της φιλοξενίας του προσωπικού του Νοσοκομείου σε κοντινή ξενοδοχειακή μονάδα, επαναφέρει ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ.

03
Απριλίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Την πρότασή του για αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας Πόλης, προκειμένου εκεί να γίνεται η υποδοχή των «ύποπτων» για Covid19 κρουσμάτων και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, επαναφέρει ο Βουλευτής του νησιού με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς από τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας) δεν έχει προς το παρόν δώσει κάποια απάντηση. 

Ο Βουλευτής, εξάλλου, υπογραμμίζει ότι πρέπει να επανεξεταστεί η πρόταση για εξεύρεση ξενοδοχειακής μονάδας, κοντά στο Γ.Ν.Κ. για την εξυπηρέτηση του προσωπικού του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Αναλυτικά η δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρη Μπιάγκη:

«Η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας στα αστικά κέντρα λόγω των αυξημένων αναγκών της πανδημίας του Κορωνοϊού αλλά και την αποφόρτιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, έρχεται να επιβεβαιώσει το ορθό των προτάσεων που καταθέσαμε με επιστολή μας στους αρμόδιους φορείς. Ήδη, το Υπουργείο με σημερινή του ανακοίνωση, ξεκινά τη λειτουργία ανεξάρτητων δομών στην Αττική και σε πέντε μεγάλες πόλεις θεωρώντας απαραίτητη τη λειτουργία τους για την προστασία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η πρότασή μας για την αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας Πόλης προς αυτήν την κατεύθυνση, ήταν και είναι προϊόν συνεργασίας μ’ όλους όσοι υπηρετούν με αυταπάρνηση ετούτες τις κρίσιμες ώρες τη δημόσια υγεία (ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενους στις δομές υγείας, διοίκηση νοσοκομείου) κατατέθηκε στους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6η Υ.Π.Ε., Διοίκηση Νοσοκομείου) χωρίς να έχει δοθεί καμιά απάντηση.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6η Υ.Π.Ε.), να επανεξετάσουν τη στάση τους και να συστρατευτούν με τις αποφάσεις του Υπουργείου, να σχεδιάσουν το έδαφος, ώστε η Κέρκυρα να προετοιμαστεί κατάλληλα, αν και εφόσον χρειαστεί, για το επόμενο κρίσιμο διάστημα που αναμένεται έξαρση του φαινομένου, τόσο με την αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας Πόλης, όσο και με την εξεύρεση ξενοδοχειακής μονάδας κοντά στο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού του νοσοκομείου μας».