Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η σύγχυση της Περιφέρειας Ι.Ν. για την υποχρέωσή της να ενημερώνει, συνεχίζεται

ΠΙΝ
02 Απριλίου 2020 / 15:07
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδέησε η ΠΙΝ να στείλει ενημερωτικό στα ΜΜΕ για τη διαχείριση της πανδημίας. Η ικανοποίηση μετριάζεται από το γεγονός ότι το ενημερωτικό περιλαμβάνει πληροφορίες μόνον από τη δραστηριότητα της Αστυνομίας και του Λιμενικού! Όχι όμως και από τα νοσοκομεία, που είναι και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής των ΜΜΕ.

Κι αυτό διότι (sic) «... αναμένεται ειδική άδεια ως προς την ενημέρωση από την 6η ΥΠΕ Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων».
Η καθιερωμένη ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου (προφανώς με την άδεια της ίδιας, της 6ης ΥΠΕ) μέσω των Υπηρεσιών της Περιφέρειας εξακολουθεί να λανθάνει της προσοχής της εδώ Διοίκησης της Περιφέρειας. Το παράδειγμα της Ρόδου, διαφεύγει κι αυτό, των εδώ Υπηρεσιών της ΠΙΝ. Το θέμα έφτασε στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της ερώτησης Κεγκέρογλου, Μπιάγκη (ΚινΑλλ). 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.