Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρδαλιάς: Απαράδεκτη η εικόνα έξω από τις τράπεζες

Νίκος Χαρδαλιάς
31 Μαρτίου 2020 / 15:44

ΑΘΗΝΑ. Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές

ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο υφυπουργός, αποφασίστηκε περιορισμός της κίνησης των πολιτών στη νέα παραλία από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το πρωί της επομένης και για όλο το Σαββατοκύριακο από σήμερα (31/3) και για 14 μέρες.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.
Επίσης για τους δήμους αυτούς αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης στις εξής περιπτώσεις:

Για παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη.
Για μετάβαση σε τελετή. Αφορά τις κηδείες και ισχύει μόνο για συγγενείς πρώτου βαθμού.
Για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου διάρκειας έως 15 λεπτών, γύρω από το σπίτι.
Τόνισε, επίσης, ότι στα σούπερ μάρκετ θα εισέρχεται ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.

Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου και τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Αναφορά έκανε ο υφυπουργός και στην «απαράδεκτη εικόνα έξω από τις τράπεζες από συμπολίτες μας που δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.»

«Δε γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει ένας αστυνομικός», τόνισε, λέγοντας ότι «τα μέτρα είναι για να τηρούνται».