Λέσσης: «Μάταιη προσπάθεια Υδραίου να δημιουργήσει εντυπώσεις»

Λέσσης: «Μάταιη προσπάθεια Υδραίου να δημιουργήσει εντυπώσεις»

φωτογραφία αρχείου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης μαζί με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου και τα υπόλοιπα μέλη του Φο.Δ.Σ.Α. σε παλιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ.

«...εμείς και ψήφο καταθέσαμε και τεκμηρίωση παρείχαμε για τη ψήφο μας και τις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ τιμούμε, μαζί με τον λαό, που μας εμπιστεύτηκε για να μετάσχουμε σε αυτές κατ’ εκλογική αναλογία και όχι επαναπαυόμενοι με μια νομοτεχνική πλειοψηφία...» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κατηγορώντας τη Μερόπη Υδραίου για επικοινωνιακά παιχνίδια

31
Μαρτίου / 2020

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, με το οποίο αποσαφηνίζει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Σωκράτης Ανδριώτης, συμμετείχαν στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε στις 27 του Μάρτη στο πλαίσιο της -δια περιφοράς- συνεδρίασης του Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α..

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, η συνεδρίαση δεν έγινε με τη μέθοδο τηλεδιάσκεψης, ούτε είχε προκαθοριστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο για την αποστολή των ψήφων από πλευράς των μελών του Δ.Σ., ως εκ τούτου κακώς η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, βιάστηκε να χαρακτηρίσει «απόντες» στην εν λόγω ψηφοφορία τους εκπροσώπους του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Αναλυτικά, ο Κώστας Λέσσης αναφέρει:

«Την Παρασκευή που μας πέρασε 27 Μαρτίου 2020 η πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Νομού Κέρκυρας συγκάλεσε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, μια της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10πμ και δύο επόμενες του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11πμ και 12πμ αντίστοιχα.

Όλες οι συνεδριάσεις λόγω των ημερών έγιναν δια «ηλεκτρονικής» περιφοράς, δηλαδή οι εισηγήσεις και οι προσκλήσεις στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα μέλη του ΔΣ και τα μέλη κλήθηκαν να αποστείλουν την ψήφο τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΦΟΣΔΑ.

Πουθενά στην πρόσκληση δε δινόταν χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο έπρεπε τα μέλη να αποστείλουν την ψήφο τους, δεν υπήρχε καμία πρόνοια για διεξαγωγή συζήτησης και παροχή διευκρινήσεων επί των εισηγήσεων, ούτε και διεξήχθη τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο την ώρα που αναφερόταν σε κάθε πρόσκληση ώστε να διαπιστωθεί απαρτία των μελών.

Εν προκειμένω θεωρήσαμε πιο πρακτικό να καταθέσουμε την ψήφο μας και για τις τρείς συνεδριάσεις με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο αποστείλαμε εντός της εργάσιμης ημέρα, συγκεκριμένα στις 27-3-2020 και ώρα 13μμ, χρόνο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έληγε η προγραμματισμένη με χρόνο έναρξης 12πμ τελευταία συνεδρίαση.    

Η κυρία πρόεδρος θεώρησε πως ο χρόνος που καταθέσαμε την ψήφο μας συνιστά αποχή από την διαδικασία και θεώρησε φρόνιμο να προβεί σε ενημέρωση του τοπικού τύπου σχετικά με την υποτιθέμενη απουσία μας από τις συνεδριάσεις, ειδικά σε σημαντικά ζητήματα όπως η έγκριση του τεχνικού προγράμματος, που περιλαμβάνει την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Τη μάταιη προσπάθεια της κυρίας προέδρου για δημιουργία επικοινωνιακού τύπου εντυπώσεων αντιμετωπίζουμε με κατανόηση. Ο τόπος μας και η κοινωνία μας έχει τη ματιά του και τις έννοιες του αλλού αυτό τον καιρό. Για αυτό άλλωστε και ο σκοπός αυτού του δελτίου τύπου είναι η διασκέδαση του ψεύδους και η αποκατάσταση της αλήθειας, διότι εμείς και ψήφο καταθέσαμε και τεκμηρίωση παρείχαμε για τη ψήφο μας και τις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ τιμούμε μαζί με τον λαό που μας εμπιστεύτηκε για να μετάσχουμε σε αυτές κατ’ εκλογική αναλογία και όχι επαναπαυόμενοι με μια νομοτεχνική πλειοψηφία.

Την οχληρή για την κυρία πρόεδρο ψήφο και άποψή μας καταθέτουμε πιο κάτω προς ενημέρωση του Κερκυραϊκού λαού με την ελπίδα ότι η παγκόσμια δοκιμασία της αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν θα αποτελέσει το χαλί κάτω από το οποίο θα κρυφτούν η πολιτική και υπηρεσιακή ανεπάρκεια του ΦΟΣΔΑ Νομού Κέρκυρας έναντι των ζητημάτων που καλείται να διαχειριστεί...»  

     

Ακολουθεί αντίγραφο του ηλεκτρονικού μηνύματος που αποστείλαμε προς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΦΟΣΔΑ.