Παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση. Το σκορ της Δευτέρας

Παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση. Το σκορ της Δευτέρας

Πορεία... πρωταθλητισμού έκανε για μια ακόμα μέρα η Κέρκυρα, στην οποία βεβαιώθηκαν 85 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

30
Μαρτίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πορεία... πρωταθλητισμού συνεχίζει να κάνει η Κέρκυρα -δυστυχώς- σε ότι αφορά τις παραβιάσεις του μέτρου της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων.

Για μια ακόμα μέρα τα νούμερα κινήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο στο νησί των Φαιάκων, καθώς μόνο σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, καταγράφηκαν 85 παραβάσεις και βεβαιώθηκαν, φυσικά, τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Στο σύνολο των νησιών του Ιονίου, οι παραβάσεις ήταν 103 (σ.σ. υπήρξαν ακόμα 10 πρόστιμα στην Κεφαλονιά, 6 στη Ζάκυνθο και 2 στη Λευκάδα), οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο... μπροστά είναι η Κέρκυρα στην παραβίαση του μέτρου.

Νωρίτερα, πριν τα επίσημα στοιχεία που προέρχονται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, είχαν δει το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο από την ΕΛ.ΑΣ., τα οποία αφορούσαν βεβαιώσεις παραβάσεων μέχρι τις 15:00 της Δευτέρας.

Μέχρι εκείνη την ώρα, σε όλη την επικράτεια, είχαν καταγραφεί 724 παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με τα Ιόνια Νησιά (σ.σ. την Κέρκυρα δηλαδή) να φιγουράρει πίσω μόνο από Αττική και Θεσσαλονίκη. Και από την συμπρωτεύουσα μάλιστα, η διαφορά των Ιονίων Νήσων ήταν μόλις δύο πρόστιμα (59 έναντ 57).

Αναλυτικά:

(254) στην Αττική,
(59) στη Θεσσαλονίκη,
(57) στα Ιόνια Νησιά,
(55) στη Θεσσαλία,
(55) στην Κρήτη,
(54) στην Πελοπόννησο,
(51) στη Δυτική Ελλάδα,
(42) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(26) στη Στερεά Ελλάδα,
(25) στην Ήπειρο,
(17) στο Νότιο Αιγαίο,
(13) στην Κεντρική Μακεδονία
(12) στο Βόρειο Αιγαίο και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (9.165) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.