Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα μέτρα αποδίδουν, προσοχή και επαγρύπνηση

τσιόδρας
30 Μαρτίου 2020 / 15:28

ΑΘΗΝΑ. Παραμένουμε σε κατάσταση βραδείας εξάπλωσης στη Χώρα, επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην καθημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Το καλό σενάριο είναι ότι τα μέτρα αποδίδουν, είχε πει ανοίγοντας την ενημέρωση για να προτρέψει στην συνέχεια στον σεβασμό των περιοριστικών μέτρων. «Ο καθένας οφείλει να συμπεριφέρεται σα να είναι φορέας του ιού ώστε να φροντίζει με την απομόνωσή του να μην γίνει φορέας διάδοσής του». «Βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού», υπογράμμισε.
Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «αυτό το Πάσχα θα προσευχηθούμε από το σπίτι, προκειμένου να μπορούμε στο μέλλον να κάνουμε Πάσχα όλοι μαζί». 
Ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας Μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και την λειτουργία των υπολοίπων στην περιοχή με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό. Υπενθύμισε ότι έχουν καταγραφεί οι ταξιδιώτες που έφτασαν με διεθνείς πτήσεις ώστε να παραμείνουν σε καραντίνα δυο εβδομάδες. Η εφαρμογή του μέτρου ελέγχεται.
Στην παληκαριά και την στάση ζωής του Μ. Γλέζου αναφέρθηκε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας ως υπόδειγμα αγωνιστικής συμπεριφοράς και στην πανδημία του κορωνοϊού.