ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Υποχρεωτική, όχι προαιρετική, μείωση βουλευτικών μισθών!»

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Υποχρεωτική, όχι προαιρετική, μείωση βουλευτικών μισθών!»

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η πρότασή τους προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής αφορά υποχρεωτική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και των αποδοχών των κρατικών αξιωματούχων και μάλιστα, για τρεις μήνες και όχι για δύο, όπως ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

30
Μαρτίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι η μείωση κατά 50% των βουλευτικών αποζημιώσεων πρέπει να είναι υποχρεωτικό μέτρο και όχι προαιρετικό -όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τα μέλη της κυβέρνησης και τα στελέχη της ΝΔ- εξέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η πρόταση που έχει ήδη κτατεθεί στη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής αφορά διάστημα τριών (και όχι δύο) μηνών, ενώ προτείνεται η επέκταση του μέτρου και στους Ευρωβουλευτές, αλλά και σε όλους όσοι έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ως εξής:

«Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».