Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρδαλιάς για τους εγκλωβισμένους στο Λονδίνο: Θα έρθουν μόνο όσοι έχουν ανάγκη

Επαναπατρισμός
28 Μαρτίου 2020 / 14:39

ΑΘΗΝΑ. «Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν» ανέφερε παρεμβαίνοντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,

αναφερόμενος στο ζήτημα των 73 Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω», ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν ή έχουν εκγλωβιστεί από πτήσεις transit.

Όσοι έχουν σπίτι στο εξωτερικό και έχουν φτιάξει εκεί τη ζωή τους δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι 24 από τους Έλληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι και κανείς δεν ξέρει το γιατί. «Είναι προτεραιότητά μας να γυρίσουν πίσω όλοι αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει να ξέρουμε αν έφτασαν με τράνσιτ πτήση εκεί και με ποια», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαμαρτυρίες απο τους εγκλωβισμένους - Ξεκάθαρος ο Πέτσας

«Σταματήστε να παίζετε την κολοκυθιά» αναφέρει ο 28χρονος Ανδρέας, ένας από τους 70-80 Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δεν τίθεται θέμα επαναπατρισμού, παρά μόνο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι Ελληνες που βρίσκονται τουλάχιστον 5 μέρες στο βρετανικό αεροδρόμιο, κοιμούνται στο πάτωμα, στα καθίσματα και όπου αλλού βρουν, υπό τον διαρκή φόβο να κλείσουν και τα ελάχιστα καταστήματα του αεροδρομίου από τα οποία προμηθεύονται τρόφιμα ή να τους διώξουν οι αρχές, με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έχει ξεκαθαρίσει σε συνέντευξη του, πως στην Ελλάδα θα επιστρέφουν μόνο όσοι έχουν προβλήματα υγείας και πως η ευθύνη για το ότι οι Έλληνες βρίσκονται στο αεροδρόμιο, ανήκει στην αεροπορική εταιρεία, που σύμφωνα με τον ίδιο γνώριζε ότι είχαν διακοπεί οι πτήσεις προς την Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά προγραμμάτισε μια.

Πηγή: real.gr