Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα τα νεότερα από το Παστέρ

τεστ
28 Μαρτίου 2020 / 14:22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Την ανάγκη διεύρυνσης της βάσης των μετρήσεων αλλά και μείωσης του χρόνου αναμονής με την προμήθεια εργαστηρίου υγρής βιοψίας από το το νοσοκομείο Κερκύρας, επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι στο enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα είναι το επόμενο ραντεβού του νοσοκομείου με τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ όσον αφορά στα τεστ pcr, των οποίων αναμένονται τα αποτελέσματα. Στην αποστολή και εκείνα του ταξιδιώτη από το Βέλγιο, που νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας, σε καραντίνα, στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, σε σταθερή κατάσταση με υποστήριξη της αναπνοής.

Στο μεταξύ από αστυνομικές πηγές γίνεται γνωστό ότι σε εφαρμογή των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έχει συσταθεί και στην Κέρκυρα ομάδα ιχνηλασίας προκειμένου να ιχνηλατούνται στον συντομότερο χρόνο όλες οι επαφές τυχόν επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ιατρικές πηγές επισημαίνουν την ανάγκη της ταχύτερης δυνατής αποκέντρωσης της δυνατότητας εκτέλεσης εδώ της υγρής βιοψίας, γεγονός που θα έδινε περισσότερο χρόνο αντίδρασης στις δημόσιες υποδομές υγείας εφόσον χρειαστεί.
Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του enimerosi.com, που αποδίδεται σε πηγές του νοσοκομείου, τα χρήματα, 45 - 50 χιλ., έχουν ήδη συγκεντρωθεί από πόρους του δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, του Επιμελητηρίου κα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.