Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να εφαρμόσουν το νόμο για τις εφημερίδες τα super market

ΣΗΠΕ
23 Μαρτίου 2020 / 16:58

ΑΘΗΝΑ. Με επείγουσα ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) διαμαρτύρεται για την άρνηση των αλυσσίδων super market να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται για την πώληση των εφημερίδων από τα καταστήματά τους, που παραμένουν ανοικτά κατ΄ εξαίρεση και για την ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών του πληθυσμού.

Επισημαίνεται ότι με την από 21/3/2020 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, «τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες». 
Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων διαπιστώνει όμως από τα μέλη του την μέχρι σήμερα άρνηση των εγχώριων και διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Καλούμε άμεσα τις επιχειρήσεις αυτές να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, τοποθετώντας στα ράφια τους τις τοπικές εφημερίδες. 
Είναι αδιανόητο σε τόσο δύσκολες στιγμές να προβάλουν λογής - λογής δικαιολογίες, επιδεινώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εφημερίδες της επαρχίας. 
Καλούμε επίσης το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας. 
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.