Υδραίου προς Χαρδαλιά: Κίνδυνος από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης!

Υδραίου προς Χαρδαλιά: Κίνδυνος από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τoυς κινδύνους που ελλοχεύουν στη συνέχιση λειτουργίας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης επισημαίνει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και ΔΝ Μερόπη Υδραίου.

23
Μαρτίου / 2020

Η κοινή και - τηρουμένων των συνθηκών - κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει ή προκύπτουν από την κρίση λόγω κορονοϊού είναι το αντικείμενο της συνεχούς επικοινωνίας και συνεννόησης που έχουν μεταξύ τους όλα τα μέλη της επιτροπής τουρισμού που συστάθηκε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό εδώ και δέκα περίπου ημέρες μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
 
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί καί επιστολή την οποία απέστειλε το περασμένο Σάββατο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά στην οποία επισημαίνεται η εξαίρεση των καταλυμάτων  βραχυχρόνιας μίσθωσης από την ανάκληση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας. 

Το έγγραφο, κοινοποιείται στους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Τουρισμού και στην Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ..
Την σχετική επιστολή προσυπογράφουν όλα τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης τουριστικής κρίσης και πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, Ο Διευθυντής του Αεροδρομίου Σπύρος Κωστούρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρος Ζερβόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας [ΑΟCTA] Σπύρος Χαλικιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής  Κατσαρός, ο Πρόεδρος  της  Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Ιονίου  Ομοσπονδίας  Εμπορίου και Επιχειρηματικότας Κώστας Μουζακίτης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ Κωνσταντίνος Κιτσάκης, ο Πρόεδρος  του Συνεταιρισμού  Ιδιοκτητών Ταξί  Κέρκυρας Νίκος Καψοκαβάδης και ο Διευθυντής  Π.Υ. Τ. Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσουμάνης.

Στην επιστολή η Μ. Υδραίου επισημαίνει την καθολική αντίδραση του συνόλου των τουριστικών φορέων του νησιού μας στην συνέχιση λειτουργίας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και τονίζει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού οι οποίες δημιουργούνται καθώς και τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών. Ζητά επίσης να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας και των συγκεκριμένων καταλυμάτων ώστε να ισχύει στην πράξη η ισονομία και ισοπολιτεία.
Σημειώνεται ότι η τουριστική επιτροπή διαχείρισης κρίσης εκτός της συνάντησης σύστασής της συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και υπό την προεδρία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. Εκεί, κατατέθηκαν προτάσεις, εκ των οποίων πολλές έχουν ήδη υλοποιηθεί, σχετικά με τα μέτρα προστασίας τα οποία θα πρέπει να ληφθούν στις πύλες εισόδου του νησιού μας.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος κ. Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την σύσταση και την λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής επισημαίνοντας ότι η βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος απαιτεί ενότητα δυνάμεων, συλλογικότητα και ομοθυμία.